Nord universitet har fått klarsignal til byggingen av Blått bygg

nord universitet

Nord universitet og Statsbygg signerte i dag avtale om nybygg for en storsatsing på marin forskning og utdanning i Bodø. Byggestart for Blått bygg skjer allerede til sommeren.

– Nå er vi i gang! Dette er helt fantastisk, sier rektor Hanne Solheim, som signerte avtalen med representanter for Statsbygg, sektordirektør Kjetil Lehn og eiendomssjef June de Badts.

Blått bygg er på ca. 8400 kvadratmeter. Nybygget skal huse nye og avanserte laboratorier, forelesningssaler og kontorer for Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Det skal stå ferdig om to år.

– Blått bygg er beregnet å koste ca. 550 millioner kroner. Husleien blir 35 millioner kroner i året, opplyste Kjetil Lehn i Statsbygg. Dette var for øvrig det siste offisielle oppdraget for Lehn, som har fulgt utviklingen over flere år, fra den spede starten med sykepleierutdanning og lærerutdanning i byen til de nye byggene på campus på Mørkved i Bodø.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

– Det har vært en fantastisk artig reise å få samarbeide med dyktige og inspirerende pådrivere for Høgskolen i Bodø og senere universitetsbyggingen i Bodø. Det er en enorm guts her! sier Lehn, som blir pensjonist i mai.

Fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune, Linda Haukland, kom med gratulasjoner til Nord universitet.

– Med Blått bygg fortsetter Nord universitet å utvikle utdanning og forskning godt forankret i det behovet som arbeids- og næringslivet har i nord, sa Haukland.

Når Blått bygg er realisert, frigjøres 1600 kvadratmeter på campus i Bodø til helseutdanningene ved Nord universitet. Fylkesråden berømmet også dette, og trakk fram hva nye, moderne lokaler har å si for at studentene skal trives.

Les også:  Standup komiker fra Bodø: Kjerkol har sikkert plagiert avskjedstalen også!

Prorektor for Forskning og utvikling, Ketil Eiane trakk fram at Blått bygg er helt nødvendig.

– Den satsningen som gjøres på Nord nå er nødvendig for å videreføre kunnskapsbyggingen innen det marine feltet, både regionalt og nasjonalt, sa Eiane.

Nord universitet ser satsinga på Blått bygg i sammenheng med nytt forskningsfartøy, fortsatte Eiane.

– Sammen med at Nord får tilgang til det nye kystforskningsfartøyet «Prinsesse Ingrid Alexandra» blir det nå lagt til rette for at fagmiljøet ved Nord kan videreutvikles i en forsknings- og undervisningsinfrastruktur av ypperste klasse, sa Eiane.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

FF Prinsesse Ingrid Alexandra skal for øvrig døpes i Bodø om ca. ett år, den 14. april 2023.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.