Nord-Norge tilbake på den norske netthandelstoppen siste kvartal

forbrukslån

Troms og Finnmark og Nordland er igjen tilbake på den norske netthandelstoppen i 3. kvartal 2022. Kommunene hvor det har blitt netthandlet mest per innbygger siden i sommer er Flå i Viken og Rødøy i Nordland.

Det viser omfattende salgsstatistikk fra Klarnas mer enn 13 000 norske nettbutikker fra 1. juli til 30. september 2022. Mellom en tredjedel og halvparten av all netthandel i Norden går gjennom deres shopping- og betalingsløsninger.De kartlegger trender for å få bedre innsikt i forbrukeratferd og forventninger.

– Denne statistikken kan tyde på at den geografiske fordelingen av norske netthandelen er i ferd med å vende tilbake til “normalen” før pandemiperioden. De nordligste fylkene har over tid vært der de har handlet mest på nett per person. Oslo tok imidlertid over topplasseringen i fjor, og har vokst klart raskest gjennom pandemien. Fremdeles handles det mer i Oslo enn i landet som gjennomsnitt, men ikke like mye som i Troms og Finnmark og Nordland, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

  • Mens netthandelen i Troms og Finnmark var 11 prosent høyere enn landsgjennomsnittet var i 3. kvartal 2022, følger Nordland like etter. Der handlet i gjennomsnitt hver innbygger for ni prosent mer.
  • Minst ble det handlet på nett i Rogaland og Agder. I Rogaland handlet de 16 prosent mindre på nett i fjor enn gjennomsnittet per innbygger på landsbasis.
  • Trondheim og Asker er de to av landets 10 mest folkerike kommuner hvor det ble netthandlet mest per innbygger i perioden. Minst ble det handlet på nett i Kristiansand og Stavanger.
Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Flå kommune i Viken og Rødøy kommune i Nordland er de to kommunene hvor det per innbygger ble netthandlet mest gjennom Klarnas betalingsløsninger de siste tre månedene. Her ble det handlet hele 53 prosent over gjennomsnittet. Deretter følger Tydal i Trøndelag (52 prosent over gjennomsnittet).

– Det er interessant å merke seg at salgsstatistikken på kommunenivå, blir toppet av typiske hyttekommuner. Det tyder på at mange i løpet av sommerferien har shoppet på nett og fått dette levert dit de er på ferie. Mindre kommuner som ligger lengre fra de store byene og kjøpesentrene, er også ofte høyt opp på topplistene for netthandel, sier Elvestad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.