Norad og Idrettsforbundet fortsetter samarbeidet i tre nye år

Norges idrettsforbund

Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) og Idrettsforbundet har forlenget avtalen for tre nye år. – Norad har helt siden 80-tallet støttet NIFs internasjonale utviklingssamarbeid, og det er gledelig at Norad fortsatt ser verdien av NIFs sitt arbeid i det sørlige Afrika, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Idrettsforbundet.

Avtalen, som har en verdi på 27 millioner kroner, sikrer NIF muligheten til å videreføre bistandsarbeidet som i flere tiår har bidratt til barn og unge i sørlige Afrika kan delta i trygge og velorganiserte idrettsaktiviteter.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

I avtaleperioden skal NIF fortsette å støtte samarbeidspartnernes utvikling av demokratiske, rettighetsbaserte og etterrettelige organisasjoner, samt gi flere barn og unge får mulighet til å delta i idrettsaktiviteter. NIF samarbeider med partnere i Zambia og Zimbabwe, hovedsakelig naturlige partnere som olympiske- og paralympiske komiteer og særforbund. I tillegg samarbeider NIF med idrettsmyndigheter og andre sivilsamfunnorganisasjoner som bruker idretten i sitt arbeid eller som jobber opp mot samme målgrupper som NIF.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Stort behov
– Til tross for at NIF har jobbet i Zambia og Zimbabwe i mange år allerede, er de viktig å anerkjenne at idretten i de to landene har mange utfordringer og at utvikling tar lang tid. Som samfunnet for øvrig, har idretten i Zambia og Zimbabwe store utfordringer knyttet til seksuell trakassering, korrupsjon og andre former for maktmisbruk. Når man i tillegg vet at rammebetingelsene til idretten er begrensende, blir behovet for internasjonalt samarbeid stort, sier Fredrik Ødegaard, rådgiver internasjonalt utviklingssamarbeid i Idrettsforbundet.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– NIFs merverdi inn i det internasjonale utviklingssamarbeidet er først og fremst den lange erfaringen med likestilling, inkludering og barneidrett. Siden hele norsk idrett er samlet under en og samme paraply, har NIF mange naturlige partnere og stort nedslagsfelt. Kombinert med NIFs lange erfaring med idrettsbistand i Afrika, gjør at både norske myndigheter og samarbeidspartnere i Sør ønsker å samarbeide med NIF, sier Ødegaard.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.