Nils-Erik Ulset føler seg mer forberedt enn noensinne

skiskyting

Den meritterte skiskytteren fra Tingvoll representerer Norge i tidenes største Para Nordic World Cup på Lillehammer. – Jeg håper å kunne bite skikkelig fra meg, sier Nils-Erik Ulset.

Over 230 utøvere og guider fra 22 nasjoner stiller til start når verdens beste para-utøvere innen langrenn og skiskyting starter sin verdenscupsesong torsdag 12. desember. Norges Skiskytterforbund har tatt ut Nils-Erik Ulset (Tingvoll IL) til konkurransene. 

– Det blir artig å konkurrere på hjemmebane, og ikke minst blir det bra å få testa VM-løypene. Jeg føler meg mer forberedt nå enn jeg har gjort på mange år. Målet er å bite skikkelig fra meg, røper nordmøringen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det tror landslagstrener Lars Berger er svært realistisk.

– Nils-Erik har vist veldig god form i løpet av sommeren og høsten, og jeg har stor tro på at han kan være med å hevde seg i toppen på Lillehammer, sier landslagstrener for IPC i Norges Skiskytterforbund, Lars Berger.

Gjennom karrieren har Nils-Erik Ulset briljert i både skiskyting og langrenn. Ulset har omtrent 30 prosent av normal styrke i leggmuskulaturen, og kombinert med skjevstillinger i anklene, er det balanse som er hans største utfordring med ski på beina. Det har imidlertid ikke hindret konkurranselysten.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Etter Pyeongchang i 2018 gikk jeg hundre prosent inn for å være skiskytter, og kun det. Det kjennes bra å kunne rendyrke skiskytingen. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang på Lillehammer, sier medaljegrossisten Ulset.

Skiskytteren har en lang rekke meritter å vise til, med blant annet tre gull-, fem sølv- og to bronsemedaljer i Paralympics. I tillegg har han tre gull-, fem sølv-, og to bronsemedaljer fra VM. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Konkurranseprogram prøve-VM og Para Nordic World Cup på Lillehammer:

Torsdag 12. desember: Langrenn, kortdistanse
Fredag 13. desember: Langrenn, mellomdistanse
Søndag 15. desember: Langrenn, stafett
Mandag 16. desember: Langrenn, sprint
Onsdag 18. desember: Skiskyting: individuell distanse
Torsdag 19. desember: Skiskyting, sprint

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.