Ni vinnere fra Nordland i Returkartonglotteriet!

grønt punkt

I 2018 har Grønt Punkt Norge delt ut 1,6 millioner til 124 vinnere i Returkartonglotteriet. I Nordland var det hele ni vinnere i 2018.

Hvert år deler Grønt Punkt Norge ut millionbeløp i Returkartonglotteriet. 120 personer har i år vunnet 10.000 kroner og fire personer har vunnet hovedpremie på 100.000.

De lokale vinnerne i Nordland var fordelt slik: Sortland (3), Vågan (2), Beiarn, Bodø, Vestvågøy, Herøy. På landsbasis er det totalt seks barnehager, tre skoler, et oppvekstsenter, et dagsenter og et håndballag.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Det er ikke til å legge skjul på at det er ekstra hyggelig å dele ut pengepremier til barn og unge, sier administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt Norge.

Vi kan bli flinkere
Hvert år forbruker nordmenn rundt 680 millioner drikkekartonger og av dette landet 62,2 prosent i riktig dunk og ble materialgjenvunnet i 2017.

– Vi kan uten tvil bli enda bedre til å kildesortere drikkekartong, sier Røine.

Bakgrunnen for lotteriet er nettopp ekstra motivasjon for å få flere til å legge kartongen i returordningen for kartong, papp og papir.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

– For å delta i lotteriet trenger du bare å skrive navn og nummer på kartongen som er skylt og brettet. Og husk at drikkekartong er mye mer enn bare melk og juice, sier Jaana Røine.

Sjokoladepudding, bønner, hermetiske tomater og gelé er noe av det som har drikkekartong som emballasje.

Blir ny emballasje
Drikkerkartong som sorteres ut sendes til Fiskeby Board AB i Sverige. Her lager de ny emballasje fra 100 prosent resirkulert fiber. Blant emballasjen de produserer er esker til frossenpizzaog kartong til pinne-is.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Fibrene i en drikkekartong kan gjenvinnes opptil sju ganger, og derfor er det ekstra viktig at vi ikke kaster den i restavfallet, sier Røine.

Vi sparer faktisk 14 trær per tonn papir og kartong som gjenvinnes, og årlig blir nær 12 000 tonn drikkekartong materialgjenvunnet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.