Nettet oversvømmes av informasjon

apple mac virus

Vi bruker alle internett hver eneste dag til alt mulig; nyheter, underholdning, bank, shopping og all mulig annet. Det er rart å tenke på hvor uunnværlig nettet har blitt for oss alle.

For bare få år siden fantes det reisebyråer man måtte besøke og få en brosjyre hos for å bestille en ferietur. Idag gjør du jobben selv.

Samme med banker. De fleste buker nettbank nå, eller apper. Dette er nyttige tjenester. Men nettet brukes også til underholdning.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

Når man ser på søkestatistikk er musikk, filmer, kjendiser, sport, erotikk og dating populære søk, og det finnes massevis av nettsider med brede tilbud på de fleste felt.

Søkemotoren Google, Facebook, YouTube og flere andre nettsider er noen av de mest populære nettsidene i den vestlige verden.

Men i tillegg finnes det massevis av nettsider og blogger som ikke alltid er av like nyttig karakter. Det er personlige blogger og annen informasjon som det egentlig ikke er så mange som er interessert i.

Les også:  Nye tall: Stadig flere dropper tradisjonell TV

Men til og med blogger kan ha store lesertall, tenk bare på alle rosa-bloggene om sminketips, eller hva med alle bloggene om interiør?

Noen nettsider er heldigvis av mer allmenn interesse som for eksempel MegetNyttig.com som har et stort utvalg meget nyttige artikler.

Men hva med alle du unyttige sidene? Heldigvis fungerer nettet på den måten at ukurante nettsider dør ut av seg selv, er ikke nettsidene populære har de ikke lesere, ingen annonseinntekter, selskap legges ned og så videre.

Les også:  LESERINNLEGG: Bibliotek = bolyst

Men intill videre må vi nok venne oss til med at det nettet oversvømmes med informasjon. Men heldigvis er det også slik at søkemotorer som Google, Bing og Yahoo viser deg de mest nyttige søkeresultatene.

Dermed slipper man stort sett å bli eksponert for all de unyttige nettsidene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.