Nesten sju millioner nordmenn fulgte skiskytter-VM fra sofaen

norges skiskytterforbund

Markedsandelen for VM-sendingene i skiskyting øker med hele seks prosent sammenlignet med i fjor, viser tall hentet fra NRK.

Med seks gull, tre sølv og to bronsemedaljer ble årets VM i skiskyting i Anterselva en utrolig opptur sett med norske øyne. Totalt ble det 11 medaljer, hvorav sju av dem hang rundt halsen til Marte Olsbu Røiseland. Totalt var det 6.925.000 millioner seere som fulgte de 12 konkurransene på NRK.

På det meste hadde NRK-sendingene fra Anterselva en markedsandel på 86 prosent. Under damestafetten var det hele 612.000 tv-seere som fulgte de norske jentene til gull. I fjor var det 524.000 seere som satt foran skjermen under kvinnenes stafett. Herrenes stafett samme dag endte med sølvmedalje, og øvelsen ble fulgt av 701.000 seere, som ga dem en markedsandel på 84 prosent.

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

– Skiskyting er idretten med spenning fra start til slutt. På en stafett kan absolutt alt skje, og vi fikk virkelig kjenne på hele følelsesregisteret under årets VM-konkurranser! Allerede nå til helgen er det duket for nok en runde med stafetter for begge kjønn i verdenscupen i Nove Mesto, forteller Anne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

I fjor var det riktignok enda flere seere som satt klistret til skjermen under skiskytter-VM. Da ble konkurransene i ukedagene sendt på TV over én time senere enn de gjorde i år, noe som ifølge NRK påvirker seertallene. I senere tidsrom (fra kl. 15:30-16:15) er det nemlig åtte prosent flere TV-seere i gjennomsnitt, enn tidligere på dagen (fra kl. 14:10-15:25).

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

Likevel har markedsandelen økt med hele seks prosent sammenlignet med forrige mesterskap i Østersund. Sammenlignet med mesterskapet i 2017 har markedsandelen gått opp med 10 prosent.

– Det betyr at av alle som ser på TV på den aktuelle konkurransedagen, er det flere som ser på VM i skiskyting sammenlignet med i fjor. For oss, viser det at skiskyting fortsetter å ta posisjon som en av de mest populære idrettene å se på TV. Ettersom TV-tallene går jevnt nedover innen de fleste idretter, er det spesielt gledelig at markedsandelen vår fortsetter å øke, sierAnne Varden, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.​

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.