– Nesten like mange dro på sommerferie til Syden i år

strand ferie sommer

Til tross for rekordsommer i Norge har pakkereiser vært nesten like populært i år som i fjor, og det vært en økning i salg av restplasser, viser tall fra FINN reise. Disse destinasjonene var mest populære!

Årets sommer har vært rekordvarm i store deler av landet. Likevel har det kun vært en liten nedgang i antall nordmenn som har reist på pakketur til Syden i sommerferien, viser tall fra FINN reise for andre kvartal.

– Selv om vi hadde rekordsommer i store deler av Norge og Skandinavia i år, så har nesten like mange nordmenn reist på pakkereise til Syden i fellesferien i år som i fjor. Av de som bestilte sin reise via FINN, var det bare to prosent færre som reiste på charter denne sommeren sammenlignet med samme periode i fjor, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

– Salget av pakkereiser i starten av 2018 var veldig bra og flere av våre partnere rapporterte om at de mest populære destinasjonene nærmest var utsolgt ved inngangen til påskeferien. Salget i mai og juni har gått tregere enn forventet på grunn av den gode forsommeren vi hadde i Norge, men dette har samtidig gitt gode tilbud på restplasser. Som følge av dette har det vært en økning i salg av restplasser på FINN på godt over 20 prosent sammenlignet med i fjor.

Reiser for å oppleve andre ting enn sol og varme
Ifølge Eirik Norman Martinsen, forretningsutvikler i FINN reise, er det flere grunner til at Sydentallene har holdt seg relativt stabile, på tross av knallværet her hjemme.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

– Når det gjelder pakkereiser, så vet vi at mange bestiller tidlig for å være sikret plass på ønsket sted og et bra hotell i sommerferien. Selv om sol og varme er viktige faktorer for at vi velger å dra til Syden, er det mange som også reiser for å oppleve en annen kultur, mat og atmosfære, sier Martinsen:

– Og når det gjelder restplasser og økningen der, så skyldes dette hovedsakelig attraktive priser og et godt tilbud av tilgjengelige restplasser fra charterselskapene.

Hit reiste vi i sommer
Blant sydendestinasjonene som har klart å trekke til seg nordmenn i år, finner vi Spania og Hellas.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Hele 60 prosent av nordmenn som bestilte pakkereise via FINN reise for sommerferien i år, skulle til disse landene.

Utover Spania og Hellas, var Kroatia, Polen, Bulgaria og Tyrkia de mest populære destinasjonene.

– I Hellas var Kreta og Rhodos de klart mest populære øyene blant oss nordmenn. De fleste som reiste til Spania dro til Mallorca eller Gran Canaria, sier Eirik Norman Martinsen:

– Og blant destinasjonene som har opplevd størst vekst i popularitet i år sammenlignet med i fjor finner vi Dubrovnik, Malaga, Marbella, Gdansk, Rhodos og Kreta.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.