Nesten 160 000 oppkjøringer i 2022

Statens vegvesen

-– Aldri før har det vært gjennomført flere oppkjøringer i Norge, sier avdelingsdirektør Heidi-Kristin Herbst i Statens vegvesen.

Med nær 160 000 gjennomførte oppkjøringer er ventetiden for oppkjøring mange steder tilbake til et normalnivå på om lag fire uker. Per 31. desember er det totalt gjennomført 157 970 oppkjøringer i alle klasser. 79 prosent av alle prøver er bestått.

– Det er fortsatt stor pågang etter prøver i de større byene, men vi jobber iherdig med å redusere ventetiden både der og i resten av landet. Sensorene har gjennomført oppkjøringer både på kvelder og i helgene, og de har hjulpet hverandre på tvers av landsdelene etter hvor etterspørselen har vært størst.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

– Vi har gjennomført 5840 flere oppkjøringer i 2022 enn året før og 18 570 flere enn i 2019, sier Heidi-Kristin Herbst, som legger til at 2019 var siste normalåret før konsekvensene av pandemien rammet oss og svært mange andre. Koronapandemien gjorde at etterspørselen etter førerkort økte, og vi har de siste årene hatt lange ventetider på oppkjøring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.