NENT Group forlenger Bundesliga-rettigheter til 2025

viaplay

Nordic Entertainment Group (NENT Group) ​har sikret eksklusive rettigheter i hele Norden til å vise den tyske toppdivisjonen i fotball fram til 2025. Avtalen innebærer at det vil bli vist mer enn 300 direktesendte Bundesliga-kamper på Viaplay hvert år, i tillegg til at utvalgte kamper sendes på NENT Groups TV-kanaler. 

Erling Braut Haalands suksess i Borussia Dortmund har allerede gjort at mange norske seere har tatt den tyske fotballen til sitt bryst. Aldri før har flere nordmenn sett på Bundesliga på Viaplay, og nå blir strømmeplattformen tysk fotballs hjem i mange år fremover. 

I tillegg til nevnte Haaland spiller noen av verdens beste spillere i Tyskland: Marco Reus, Manuel Neuer, Serge Gnabry, Timo Werner, Thomas Müller, Robert Lewandowski, Philippe Coutinho og det engelske stjerneskuddet Jadon Sancho. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Bundesliga er ranket som en av de tre beste ligaene i verden, og har i tillegg det beste tilskuertallet av alle ligaer, med et gjennomsnitt på 43.000 personer på hver kamp gjennom 2018/2019-sesongen. 

Viaplay og Viasport vil fortsette å dekke tysk fotball med norske eksperter, kommentatorer og egne studiosendinger. NENT Group skal vise minst én Bundesliga-kamp i uken i Ultra HD-format. Avtalen inkluderer også rettighetene til tysk supercup og tysk andredivisjon. 

NENT Group er ekstra glade for at avtalen faller på plass når en av verdens heteste fotballprospekter er norsk og spiller i Tyskland. 

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Bundesliga er en av Europas mest spennende ligaer, og  veldig interessant fra et nordisk perspektiv. En langsiktig avtale betyr at fotballglade nordmenn kan se noen av verdens beste spillere hver uke på Viaplay, ikke minst Erling Braut Haaland – tenåringen som har sørget for både scoringsrekorder og seerrekorder, forteller sportssjef i NENT Group Norge, Cecilia Gave.

Entusiasmen er gjensidig, skal vi tro Bundesliga-sjef Robert Klein:

– I løpet av de siste årene har NENT Group løftet dekningen av Bundesliga til et nytt nivå i Norden. Vi har styrket samholdet til nordiske fans, som tiltrekkes av ekte og underholdende fotball, eller som vi sier «fotball slik det skal være». Denne filosofien er grunnen til at så mange nordiske spillere har gjort suksess i Tyskland, og ingen i større grad enn Erling Braut Haaland som kanskje er verdens heiteste spiss om dagen. Vi ser fram til å få et enda bedre samarbeid med NENT Group, forteller Klein.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

I tillegg til Bundesliga har NENT Group rettighetene til UEFA Champions League, FA Cup, franske Ligue 1, nederlandske Eredivisie og verdens tre beste fotballigaer for kvinner. Nylig ble det klart at NENT Group også sikret rettighetene for Premier League i Norge fra 2022 til 2028.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.