Narvik på topp i Returkartonglotteriet

grønt punkt

124 vinnere har i 2021 fått til sammen 1,6 millioner kroner gjennom Returkartonglotteriet. Vinnerne er fra hele landet, men to kommuner skiller seg ut med rekordmange vinnere – og en av dem er Narvik i Nordland.

Hvert år deler Grønt Punkt Norge ut 120 pengepremier på 10.000 og 4 premier på 100.000 kroner i Returkartonglotteriet. Alt du må gjøre for å ha vinnersjanse er å kildesortere drikkekartongen din med navn og telefonnummer.

– Å dele ut en belønning til noen som er flinke til å kildesortere er utrolig hyggelig. I år håper vi også på deltakerrekord med nye lotteriregler, sier lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

For lotteriåret 2021 er det to kommune som skiller seg ut i vinnertoppen. I Narvik kommune i Nordland har det blitt delt ut premier til totalt fire heldige vinnere. Det gjør dem best i landet på Returkartonglotteriet etter bykommunen Oslo, som ligger på vinnertoppen med seks vinnere. På tredjeplass kommer Asker med tre vinnere.

– Hvor lett er det egentlig å vinne i returkartonglotteriet?

– Du vinner i hvert fall ikke hvis du ikke deltar. Vinnersjansene er som ved de fleste lotterier små, men det er helt gratis å bli med og veldig enkelt. Alt du må gjøre er å skylle og brette drikkekartongen, før du skriver navn og telefonnummer på personen, barnehagen eller idrettslaget du vil skal vinne, sier Moen.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Han legger også til at selv om du ikke vinner pengepremien, så vinner miljøet når du sørger for at kartongen blir resirkulert.

– Å gjenvinne brukte kartonger er langt mindre energikrevende enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Bakgrunnen for lotteriet er derfor å øke motivasjonen til å kildesortere.

I lotteriåret 2021 er det tydelig at det er flest kvinner som skriver navn og nummer på kartongen. Av 124 vinnere er 74 kvinner og 40 menn. I tillegg til to barnehager, en skole, to organisasjoner, to familier og et barn.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

– Den typiske lotterideltakeren er nok godt voksne kvinner som forteller de har skylt og brettet siden lotteriet startet i 1997. De er selvfølgelig verdige vinnere, men vi vil gjerne at flere barnehager, skoler, idrettslag og andre organisasjoner deltar. Det trenger ikke bare være enkeltpersoner man skriver navn og nummer til, sier Gunnar Moen.

I 2021 var det fylkene Viken (25), Innlandet (20) og Vestland (13) som sørget for flest vinnere. Kommunene som toppet vinnerlisten var Oslo (6) og Narvik (4).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.