NAF: – Bompengeløsning et stort skritt i riktig retning

bomstasjon

NAF er glad for regjeringens framforhandlede bompengeløsning. – Avtalen reduserer egenbetalinger for både bilister og kollektivreisende. Dette er et stort skritt i riktig retning for trafikantene, og i tråd med det NAF har kjempet for, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

– Regjeringen innrømmer med dette at nivået på bompenger har gått for langt. Det er derfor positivt at de finner friske penger til en løsning som NAF har etterlyst. Reduserte bompenger i byene og flere veiprosjekter i distriktene, samtidig som byvekstavtalene reforhandles med økt statlig finansiering er et stort skritt i riktig retning, sier Ryste. 

Les også:  Dette frykter vi i trafikken i Nordland

– Det er flere positive elementer i avtalen. Kollektivprisene går ned, økt satsing på rassikring og videreføring av belønningsmidler til Drammen, Fredriksstad, Skien, Tromsø og Kristiansand, sier Ryste.  

NAF minner likevel om at bompenger langt fra er borte med regjeringens avtale. 

 – Dette fjerner på ingen måte bompengene. Det er planer om å kreve inn flere hundre milliarder i bompenger de neste 20 årene. Bompengebråket i valgkampen bør være en påminnelse til politikerne om at det går en grense for hvor stor belastning bilistene er villige til å ta. Det er på høy tid med en bred debatt om hva som kan erstatte bompengene, sier Ryste.  

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Hun minner også om at det finnes en uløst nøtt i avtalen. Nemlig reduserte bompenger inn i byene samtidig som kravet om nullvekst i biltrafikken består.  

– Dette kan raskt tyte ut som restriktive tiltak mot bilen på andre måter, for eksempel færre parkeringsplasser i byene og flere stengte gater. Dette betyr i såfall at avtalen må følges opp med bedre innfartsparkering ved togstasjoner og kollektivknutepunkter utenfor byene, sier hun. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.