Næringspris til Nettrakett fra Vesterålen

nykomling

Daglig leder i Nettrakett, Line Suhr Johansen (til venstre) har vunnet Nordland fylkeskommunes Nykomlingspris for 2017.

Nordland fylkeskommune ønsker å framheve kvinnelige etablerere og oppmuntre til entreprenørskap blant kvinner. Målet er at flere kvinner etablerer bedrifter og skaper arbeidsplasser i Nordland.

Gjennom utmerkelsen vil fylkeskommunen sette fokus på dyktige kvinner som realiserer drømmer, inspirerer og motiverer andre. Næringsprisen er delt i to, næringsprisen og nykomlingsprisen.

Nykomlingsprisen går til kvinner under 35 år, som har satset på lokalsamfunnet sitt ved å ha etablert bedrift på hjemplassen i løpet av de siste tre åra. Dette er det 14. året næringsprisen for kvinner i Nordland deles ut og denne gangen var det vår dyktige daglige leder, Line Suhr Johansen som fikk Nykomlingsprisen for 2017.

Fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen holdt tale med følgende begrunnelse for at nettopp Line Suhr Johansen og Nettrakett fikk prisen:

Les også:  Vil legge ned sykehuset i Lofoten: Alle melder seg ut av Vestvågøy Arbeiderparti

– Årets vinner av nykomlingsprisen er 31 år og kommer opprinnelig fra Alta. Hun har en bachelorgrad i multimedieteknologi- og design fra Universitetet i Agder. Fram til 2013 jobbet hun i hovedstaden. Hun flyttet til Bø sommeren 2013, sammen med sin samboer, som er fra Bø.

På daværende tidspunkt drev prisvinneren egen nettbutikk og fikk flere henvendelser fra bedrifter som lurte på hvordan de også kunne være synlige på nett. Da kom ideen om å etablere et selskap med formål å arbeide med digital markedsføring.

Årets nykomlingsprisvinner etablerte da en IT-bedrift i kystkommunen Bø i Vesterålen, som er en tradisjonell fiskeri- og landbrukskommune. Bedriften jobber nå med utvikling av nettsider, nettbutikker, chatbots, grafisk design, logo og markedsføring på nett. Bedriften tilbyr også tjenester innen foto, video og animasjon. Selskapet omtaler seg nå som et helhetlig digitalt byrå.

Les også:  Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

Driftsinntektene vokste fra 49 000 kr i 2014 til 3,6 millioner kr i 2017. Denne veksten hadde ikke vært mulig uten svært fornøyde kunder som anbefaler selskapet videre. Nå i begynnelsen av 2018 jobber det hele ti personer i bedriften på full tid. Bedriften har på kort tid blitt relativt stor og viktig i den lille kommunen, målt i antall ansatte. Bransjen bedriften opererer i har også vært et friskt pust lokalt.

Kunnskapsutvikling står ekstremt høyt på agendaen i bedriften. Hele 39 nye kurs og sertifiseringer i løpet av 2017 er status for bedriftens ansatte.

Årets vinner har også vist et veldig stort samfunnsengasjement og -ansvar, på tross av ekstremt krevende hverdager i en oppstartsbedrift. Bedriften har tatt i mot trainees, praktikanter fra NAV og elever fra videregående skole. I tillegg er bedriften nå godkjent som lærebedrift i IKT-servicefaget og mediegrafikerfaget.

Les også:  Nye Narvik vgs: – Byggeprosessen starter i 2027

Bedriften er en av svært få Google Partnere i Nord-Norge. Det vil si at de er sertifisert av Google for å hjelpe bedrifter med Google AdWords og analyse ved hjelp av Google Analytics.

Årets vinner er en spenstig ung dame som har turt å satse på en IT-bedrift på et lite sted som Bø i Vesterålen. Etableringen har bidratt til å skape nytt liv og ikke minst flere viktige arbeidsplasser på det lille stedet ute i havgapet.

Prisvinneren er også et godt forbilde for andre, ikke minst unge kvinner, og har med sitt engasjement i forskjellige prosjekter vist at man kan få til mye, uansett hvor i vårt landstrakte land man bor.»

Nykomlingsprisen for 2017 består av et foto av Anne Gundersen fra Utskarpen og kr. 30 000 i prispenger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.