Næringsministeren: Bedriftene kan vente seg penger fra kompensasjonsordningen i januar

Nærings- og fiskeridepartementet

– Det er mange som lurer på når de kan forvente å få penger fra den brede kompensasjonsordningen. De som har papirene i orden og søker når det åpner, kan vente seg penger allerede i slutten av januar. I praksis betyr det at staten dekker inntil 80 prosent av de faste, uunngåelige kostnadene for bedriftene, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Kompensasjonsordningen skal gi hjelp til bedrifter som er rammet av pandemien.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

– Regjeringen legger frem de økonomiske støtteordningene i en proposisjon for Stortinget 14. januar. Dermed kan kompensasjonsordningen for næringslivet og kompensasjonsordningen for tapt varelager åpne i slutten av denne måneden, sier næringsministeren.

I ordningen som ligger hos Brønnøysundregistrene blir søknader behandlet automatisk, og dersom man er berettiget til tilskudd, så vil pengene være på konto svært raskt.

– Jeg vil oppfordre alle som vil søke på kompensasjonsordningen om å forberede sine søknader og sende dem inn med en gang det åpner. Bedrifter som har papirene i orden, vil da raskt få innvilget tilskudd, sier næringsministeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.