Nå starter triatlon-NM i Lofoten

norges triatlonforbund

Lofoten Triatlonklubb står som arrangør for NM del 2. Her blir norgesmester i de lengste distansene i triatlon, samt duatlon og akvatlon kåret.

Det blir også arrangementer for barn og unge denne uka. Alt er organisert i vakre omgivelser og er en del av arrangementet Arctic Triple.

Duatlon-NM startet allerede onsdag, akvatlon torsdag, langdistanse er på fredag før NM avsluttes med olympisk distanse lørdag 17. august.

I elitefeltet på olympisk distanse er Gunhild Berntsen favoritt i kvinnefeltet. Hun ble nummer tre på distansen i EM i sin aldersgruppe og vant Ironman 70.3 Haugesund tidligere i år. Konkurranse får hun av blant annet Ellen Jendal og Kaja Wright Bergwitz-Larsen, men de deltar ikke i eliteklassen slik som Berntsen. Bergwitz-Larsen ble nummer to i Haugesund på fulldistansen i 2019.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

På herresiden kan det bli et spennende oppgjør mellom erfarne Andreas Mathingsdal Pedersen og ungguttene Petter Ellingsbø og Marius Buestad Lohmann. Sistnevnte gjennomførte et sterkt løp i Riga i Latvia forrige helg. Helgen før ble han nummer to i Halsnes Triatlon, hvor Petter Ellingsbø ble nummer fire. Ellingsbø er normalt sterk på sykkel.

Konkurransen i Lofoten har en tøff og lang sykletrase, og det kan utjevne de to rivalene. Mathingsdal Pedersen har mange gode norgesmesterskap å se tilbake på. Med svømming som sin største styrke har han som regel opparbeidet en solid ledelse på mange av sine konkurrenter før sykling og løp. I Svolvær er svømmetraseen kort, men Mathingsdal Pedersen kan fort bli for sterk for de andre likevel. Mathingsdal Pedersen er også et solid tips på akvatlon.

Les også:  Over 1 million til folkehelse i Nordland

Det blir også spennende å se utøvere fra Nord-Norge som stiller i NM for første gang. Det kan godt være at mange av dem gjør det sterkt i debuten.

Svolvær utgangspunkt for triatlonkonkurransene, duatlon og barnearrangementet.

Lofoten med sin storslåtte natur, autentiske fiskevær, og god nordnorsk stemming gir en fantastisk ramme for norgesmesterskapet. Normaldistansen består av svømming i Svolvær havn, sykling tur/retur Henningsvær og løp over Tjeldbergtinden og inn til målgang ved et ikonisk fiskestativ. Langdistansen begynner med 4 km svømming i Svolvær. Sykkeltraseen går rundt Vestvågøy, Grimsøy og vakre Henningsvær før retur til Svolvær. Så løpes det over to fjellpass. 

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Barneløpet er for alle barn i alderen 3 til 12 år. Det foregår på torget, og starter med brannbildusj som skal løpes gjennom tre ganger. Syklingen er fram og tilbake langs en gate, før alle tar en løperunde rundt torget. Alle får medalje i mål.

Akvatlon blir en ute-i-havgapet fantastisk naturopplevelse for både utøvere og publikum, med start og mål i Henningsvær på sørspissen av Austvågøya. Henningsvær er et av verdens vakreste fiskevær med fjell og hav tett på og et yrende folkeliv.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.