Nå øker konkursene igjen

kalkulator

Når kredittopplysningsbyrået Creditsafe summerer første kvartal, er konklusjonen en jevn økning i antall konkurser, og mars bød på hele 506 stykker. Det er en økning på 21 prosent sammenliknet med samme måned i fjor. Den største konkursen denne måneden var Trio Entreprenør – med en omsetning på 173 millioner kroner.   

I mars økte antall konkursåpninger blant norske aksjeselskaper kraftig. Totalt gikk 506 aksjeselskaper konkurs, sammenliknet med 418 i mars i fjor. Ser vi på hele kvartalet, gikk 1317 selskaper konkurs, en økning på 3 prosent sammenliknet med samme tidsperiode i fjor. 

– Vi er fortsatt inne i en perioder med store svingninger, sier daglig leder i kredittopplysningsbyrået Creditsafe, Per Fjærestad. 

– I fjor økte konkursene stort, og nå når vi ser tilbake på første kvartal i 2019, ser vi at denne trenden fortsetter, utdyper Fjærestad. 

Den største konkursen denne måneden, sett til omsetning, var entreprenørbedriften Trio Entreprenør AS. I 2017 hadde selskapet en omsetning på 173 millioner kroner. Den andre største konkursen i mars Easy2you, et firma som arbeider med distribusjon av post og hjemlevering. Siste årsregnskap viser at selskapets omsetning var på 160 millioner kroner. Det tredje foretaket på listen er WR Transport AS, som i 2017 hadde en omsetning på 151 millioner kroner. 

I Oslo økte konkursene 12 prosent første kvartalet, men det er Hedmark som står for den største økningen – på 56 prosent. I Vest-Agder og Telemark er det en nedgang første kvartal, der nedgangen er på henholdsvis 39 prosent og 35 prosent.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.