Nå kan du vinne 100.000 kroner med denne!

grønt punkt

Fra 1. januar kan alle som skriver navn og nummer på drikkekartongen sin og leverer den i papirinnsamlingen, være med i trekningen av 100.000 kroner.

I 25 år har nordmenn skylt, brettet og stappet drikkekartonger for å delta i Returkartonglotteriet i regi av Grønt Punkt Norge. Med navn og nummer utenpå kartongen har hundretusenvis av nordmenn håpet på å bli den heldige vinneren av 10.000 eller 100.000 kroner.

– Nå gjør vi det enda lettere for flere å konkurrere om toppremien på 100.000 kroner. I 2022 kan du vinne med både kubber og enkeltkartonger, sier lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge. Fram til nå har det bare vært mulig å stikke av med hovedpremien ved å levere kartongkubber.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Den første endringen med enkeltkartonger kom for fem år siden. Før dette kunne du bare delta i Returkartonglotteriet med kubber, men fra 2017 ble det mulig å delta med enkeltkartonger. Men da var du bare med i trekningen av 10.000 kroner. Nå er det slutt på forskjellsbehandlingen av kubber.

Bakgrunnen for endringen er todelt. Etter hvert som sorteringsteknologien har utviklet seg, har flere kommuner automatiserte anlegg som ikke ønsker å få de tradisjonelle kubbene med drikkekartong inn på rullebåndet. Disse foretrekker at drikkekartongen leveres én og én.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringens statsbudsjett får karakter «Ikke bestått»

– Vi ønsker selvfølgelig at lotteriet skal være rettferdig for alle, og gi like mange vinnersjanser uansett hvor du bor. Derfor endrer vi reglene så alle kan være med i konkurransen om toppremien, sier Moen.

Han håper at regelendringen også vil motivere enda flere til å delta. Selv om det aller viktigste hverken er å vinne eller delta i lotteriet, men å kildesortere kartongen.

– Returkartonglotteriet ble innført for å gi folk en ekstra motivasjon til å kildesortere drikkekartongen sin. Det er selvfølgelig helt gratis å delta, og vi trekker til sammen 124 vinnere i løpet av året, sier Gunnar Moen.

Les også:  NetOnNet: Tilbyr 10 års garanti på TVer!

Totalt er det fire trekninger i året. Hvert kvartal trekkes det 30 vinnere av 10.000 kroner og 1 vinner av 100.000. (Se hele reglementet nederst i saken)

– Med de nye reglene er det heller ikke størrelsen det kommer an på, hvis du fortsatt vil levere kubber. Nå kan du skylle, brette og stappe så mange – eller få kartonger du vil i hverandre, eller bare levere dem én og én, sier lotteriansvarlig Gunnar Moen i Grønt Punkt Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.