Nå kan du se alle «Fast and Furious»-filmene på Viaplay

viaplay

Gladnyhet til alle som elsker raske biler, eksplosjoner og ekstreme stunts: Alle filmene fra «Fast and Furious»-serien er nå tilgjengelige på strømmetjenesten Viaplay.

Filmserien med blant andre Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez har definert en hel sjanger i snart 20 år og blitt Universal Pictures største og mest innbringende filmunivers noensinne. Ifølge Forbes har filmene dratt inn mer enn 5,31 milliarder dollar i kinoinntekter verden rundt.

Siden første film kom tilbake i 2001 har det rukket å bli åtte oppfølgere og en spin-off, og fra i dag er alle tilgjengelige på Viaplay

For de som ikke har sett alle filmene, her er en kort oversikt over historien:

The Fast and The Furious (2001)
I første film blir vi introdusert for Brian O’Conner (Paul Walker), en politispaner som har fått i oppdrag å infiltrere og ta ned en kriminell bande som har stjålet DVD-spillere (!) for millioner av dollar fra lastebiler i Los Angeles-området. Brian blir kjent med en mistenkt ved navn Dominic Toretto (Vin Diesel), overhodet for en bilfiksert gjeng som kanskje eller kanskje ikke er de Brian leter etter.

2 Fast 2 Furious (2003)
I oppfølgerfilmen har Brian gått fra å være en undercover politimann til å bli kongen av Miamis street race-miljø. Sammen med Tej (spilt av rapperen Ludacris) tjener de godt med penger og et stadig større rykte – fram til lovens lange arm får tak i dem etter et ulovlig billøp. Miami-politiet vil ha Brian til å gå undercover igjenfor å infiltrere en kriminell organisasjon, og lokker Brian med et rent rulleblad hvis han hjelpe dem å ta ned en narkotikabaron. Filmen introduserer også Eva Mendes i rollen som Monica Fuentes.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)
Tredje film i rekken er mye lenger fram i den faktiske –og etter hvert kompliserte– tidslinjen. Mesteparten av filmen omhandler Sean Boswell (Lucas Black), en high school-elev som blir sendt til Tokyo for å bo hos faren sin etter at gatebilkjøringen fikk ham i trøbbel i statene. Sean finner selvfølgelig likesinnede i sin nye hjemby, og blir etter hvert tatt under vingen av Han, en iskald street race-konge i Tokyos undergrunnsmiljø.

Fast & Furious (2009)
Brian har fått seg jobb i FBI og jakter en ny narkobaron ved navn Braga (John Ortiz) når Dom er tvunget til å returnere til Los Angeles etter å ha fått vite at Letty (Michelle Rodriguez) ble drept av en av Bragas folk mens hun jobbet med Brian. Hadde hun lyktes ville Doms rulleblad blitt slettet. Dom og Brian går undercover – Brian med intensjon om å fange Braga, og Dom med intensjon om å drepe ham.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Fast Five (2011)
Dom rømmer fra fengsel og drar til Rio de Janeiro for å møte opp med Brian og Mia. Brian tar et oppdrag med å stjele biler fra et tog, men bilene de skal stjele tilhører en, du gjettet det, narkobaron som styrer Rio med jernhånd. Dom, Mia og Brian oppdager at de har en gylden mulighet til å stjele nok penger for å finansiere deres liv på rømmen, men jobben krever flere personer. Familen samles og gjengen planlegger å stjele 100 millioner dollar fra skurken.

Fast & Furious 6 (2013)
I slutten av forrige film var «familien» endelig blitt rike, og Brian og Mia kunne fokusere på å oppdra sønnen. Dom hadde funnet kjærligheten med Elena (Elsa Pataky) og ting var bra. Så viser det seg at Letty fortsatt er i live, noe som selvfølgelig endrer alt sammen, og bringer familien sammen igjen for én siste jobb.

Furious 7 (2015)
Hvis du trodde at det var nok actionhelter i Fast-universet må du tro om igjen, for den syvende filmen introduserer selveste Jason Statham. Det viser seg at Deckard (Statham) drepte Han, noe som får Dom til å reise til Tokyo og jakte på ham. Når han endelig finner Deckard blir de avbrutt av en annen Hollywood-legende, nemlig Kurt Russell i rollen som Mr. Nobody.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

The Fate of the Furious (2017)
Verden er reddet (igjen), og Dom og Letty har funnet tilbake til sin kjærlighet for god, gammeldags street racing (igjen). Etter å ha slått en lokal utfordrer på Havana møter Dom Cipher, spilt av selveste Charlize Theron, en kyberterrorist som tvinger ham til å svike familien. Det viser seg nemlig at Dom har fått et barn med ekskjæresten Elena, og Cipher holder de som gisler til hun får det hun vil ha – atombomber…

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)
I denne spin-off-filmen følger vi Dwayne «The Rock» Johnson og Jason Statham, som blir tvunget til å legge uenigheter til side og jobbe sammen når en internasjonal superskurk truer den kranglete duoen og dem de er glad i. Selveste Idris Elba spiller den onde Brixton Lore, med en plan om å spre et virus som kan ta livet av halve kloden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.