Nå kan du se alle Bond-filmene på Viaplay

viaplay

1. mars kom alle de 24 offisielle filmene om agent 007 eksklusivt på strømmetjenesten Viaplay, en drøy måned før kinopremieren av den nye Bond-filmen «No Time to Die» 3. april.

Filmeventyret om verdens mest beryktede spion startet i 1962 med den legendariske skuespilleren Sean Connery som agent 007 i filmen «Dr. No». Connery fortsatte i rollen som James Bond i totalt seks filmer, i tillegg til den uoffisielle filmen «Never Say Never Again», som er en nyversjon av Thunderball fra 1965. 

Etter at George Lazenby hadde rollen én gang i filmen «On Her Majesty’s Secret Service» i 1969 gikk ansvaret videre til en ny Bond-favoritt – Roger Moore. Med totalt syv filmer under beltet er Moore den skuespilleren som har spilt Bond flest ganger. Han ble også vinneren av duellen med navnet «Battle of the Bonds» i 1983, da Moores offisielle Bond-film «Octopussy» gikk på kino samtidig som Sean Connerys «Never Say Never Again».

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

Roger Moore ga martinien videre til Timothy Dalton som spilte agenten de neste to filmene. Han ble deretter erstattet av Pierce Brosnan som debuterte i filmen «GoldenEye». Brosnan er faktisk den dødeligste av alle Bond-versjonene, med totalt 135 døde skurker fordelt over fire filmer. 

I 2006 fikk vi en ny og blond Bond da Daniel Craig debuterte med filmen «Casino Royale», som viser hvordan agenten fikk rett til å drepe. 2012-filmen «Skyfall» drepte Craig myten om at «James Bond» er et dekknavn som flere agenter har brukt gjennom årene, da seerne ble tatt med til agentens barndom. 

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

3. april er det klart for Daniel Craigs femte film som James Bond når «No Time to Die» har kinopremiere. Agent 007 har forlatt stillingen sin og nyter et avslappet liv på Jamaica, men lykken er (selvfølgelig) kortvarig, når hans gamle venn Felix Leiter fra CIA ber ham om hjelp. Oppdraget for å redde en kidnappet forsker viser seg å bli alt annet enn enkelt. 

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Fra 1. mars til 31. mai er samtlige 24 offisielle Bond-filmer, i tillegg til den uoffisielle «Never Say Never Again» på Viaplay. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.