Nå kan du gjenvinne brillene dine hos Specsavers Bodø

briller

Specsavers inngår partnerskap med Norsk Gjenvinning og Asker Produkt for å gjenvinne briller uten bruksverdi. – Materialer som kan brukes igjen, bør ikke gå til spille.

Siden 2015 har Specsavers Bodø og alle andre Specsavers-butikker samlet inn brukte briller og solbriller fra det norske folk, som de så har levert ut til befolkningen i Tanzania. Siden prosjektets oppstart har over 50.000 brillepar blitt delt ut, men ikke alle innleverte briller er i god nok stand til å være med på reisen.

Nå sørger en ny gjenvinningsavtale for at også disse brillene får nytt liv. Asker Produkt, en bedrift som sysselsetter personer med funksjonsnedsettelser, skal sortere briller uten bruksverdi og utgåtte utstillingsmodeller i metall, plast og glass. Deretter skal delene sendes videre til Norsk Gjenvinning.  

Les også:  MUSIKK: Bodøbandet Innestæmme ute med EPen "Moder jord"

– Vi får inn mange briller til Tanzania-prosjektet, og det er fantastisk at de brillene som ikke har bruksverdi nå blir gjenvunnet og får et nytt liv likevel. Det er også flott at arbeidet utføres av de dyktige menneskene i Asker Produkt. Både bærekraft og samfunnsansvar er viktig hos oss i Specsavers Bodø, sier Lidvard J. Veland i Specsavers Bodø.

Henning Eriksen, administrerende direktør i Specsavers, oppfordrer flere bedrifter til å tenke på gjenvinning.

– Vi skal fortsette å se nærmere på gjenvinning av materialer i tiden fremover. Vi har et mål om å bli klimapositive innen 2035, og vi jobber stadig med å redusere miljøavtrykket vårt. 

Les også:  Foreslå kandidater til kommunedelsutvalgene i Bodø

Eriksen er svært glad for at flere briller nå vil få nytt liv. Hos Norsk Gjenvinning vil de sorterte materialene fra brillene uten bruksverdi bli til nye produkter. Brillene sorteres i metall, glass, plast og restavfall og gjenvinnes deretter.

– Materialgjenvunnet metallemballasje kan bli til nye produkter som sykler, verktøy og hageredskaper. Også glasset er 100% gjenvinnbart og kan gå til nye glassprodukter eller råstoff til isolasjon og glassbetong. Materialer som kan brukes igjen, bør ikke gå til spille, sier Andrea Villa, Konseptsjef i Norsk Gjenvinning.

Driftsleder i Asker Produkt, Richard Shillington, er godt fornøyd med å få optikerkjeden på kundelisten og for å være i gang med prosjektet.

– Det er svært gledelig at en av Norges ledende optikerkjeder velger å ta et bevisst sosialt og bærekraftig ansvar ved å samarbeide med oss. Dette langsiktige oppdraget har stor betydning for våre medarbeidere og for oss som bedrift, sier Shillington.

Les også:  Bodø kommune trenger valgmedarbeidere

Slik fungerer det:

  1. Lever dine briller til din nærmeste Specsavers-butikk.
  2. Brillene sorteres – de som holder høy kvalitet blir benyttet i Specsavers humanitære prosjekt Gi syn til Tanzania og de resterende går til Asker Produkt.
  3. Asker Produkt demonterer brillene og sorterer metall, plast og glass.
  4. Delene blir deretter sendt til Norsk Gjenvinning.  som håndterer avfallet som senere får nytt liv. Metall og glass gjenvinnes som metall og glass, mens plast blir restavfall.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.