Nå blir det gang- og sykkelveg til Saltstraumen

nfk

I fylkesrådets forslag til budsjett og økonomiplan, ligger det nesten 100 millioner kroner til gang- og sykkelveg mellom Godøystraumen og Saltstraumen. – Vi starter reguleringsplanarbeid og prosjektering allerede neste år, forteller fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Når fylkesrådets forslag til budsjett 2023 og økonomiplan 2023-2026 legges fram på onsdag, ligger det tydelige føringer for å styrke trafikksikkerheten i fylket. Gang- og sykkelveg fra Godøystraumen til Saltstraumen ligger inne med nesten 100 millioner kroner.

Les også:  Savnet mann i Bodø: Politiet ber om tips

– Fram til 2026 ligger det 96 millioner kroner inne til gang- og sykkelveg mellom Godøystraumen og Saltstraumen. Prisveksten har påvirket gjennomføringen av alle våre prosjekter. Men dette prosjektet blir gjennomført, fastslår fylkesråd Monika Sande.

Den siste biten for å kunne gå eller sykle trygt mellom Bodø og Saltstraumen, ble prioritert inn da Nordland fylkesting vedtok den Regionale transportplanen for de kommende årene. Nå følger fylkesrådet opp med å legge pengene inn i kommende økonomiplan.

Les også:  Nå kommer disse nyhetene fra TINE til Bodø-butikkene

– Dette er et viktig trafikksikkerhetsprosjekt. Selvsagt for den økte sykkelturismen der Saltstraumen er et viktig reisemål, men også for mosjonssyklister som nå kan sykle sammenhengende og trygt mellom Bodø og Saltstraumen. Aller viktigst er nok dette uansett for de som bor langs strekningen fra Godøystraumen til Saltstraumen, påpeker Sande.

Sande viser til at 2022 har vært et krevende år, med en betydelig økning i antall omkomne langs vegene i Nordland.

Les også:  Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

– Det setter tingene litt i perspektiv. Det er ingen hemmelighet at budsjettprosessen har vært krevende, med en prisvekst som har gjort det utfordrende å få budsjettene til å gå i hop, og prosjekter som skyves på. Dette gang- og sykkelvegprosjektet har vi nå foreslått inn i økonomiplanen som fylkestinget skal vedta i desember, avslutter fylkesråd Monika Sande.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.