Nå åpner ŠKODA for salget av SUPERB som ladbar hybrid

ŠKODA

I mai lanserte ŠKODA en rekke nyheter under Hockey-VM i Bratislava. Blant annet deres første helelektriske bil, ŠKODA CITIGOe iV, og den populære familiebilen ŠKODA SUPERB som ladbar hybrid, med hele 55 km elektrisk rekkevidde (WLTP). Allerede 1. august åpner salget for ŠKODAs første ladbare bil.

– Dette har vi sett frem til helt siden det ble klart at SUPERB skulle komme som ladbar hybrid. SUPERB er ŠKODA s flaggskip, og er en stor, rommelig familiebil som har vært svært populær i Norge helt siden den entret markedet igjen i 2001. Når den nå kommer som ladbar hybrid med en elektrisk rekkevidde på 55 kilometer (WLTP), er dette på mange måter den ultimate familiebilen for norske bilister. Med lang elektrisk rekkevidde kan man fint kjøre kun på strøm i hverdagen, men samtidig ha muligheten til å legge ut på langtur uten å tenke på rekkevidde. Med en imponerende startpris på kun 399.900, får du veldig mye bil for pengene, sier Thomas Meiner, direktør for ŠKODA i Norge.

Les også:  Viktig for norsk sjømatnæring å være synlig i Kina

Som alle SUPERB-modeller, blir også ŠKODA SUPERB iV produsert på Kvasiny-fabrikken utenfor Praha. Drivlinjen på den ladbare hybriden består av en 1,4 TSI bensinmotor, som yter 156 hk (115 kW), i kombinasjon med en 85 kW elektrisk motor. Maksimal systemeffekt er 218 hk (160 kW), noe som gir mulighet for bærekraftig mobilitet, uten å ofre dynamikk og rekkevidde. ŠKODA SUPERB iV oppfyller Euro 6d-TEMP-standarden, og bilens CO2-utslipp er på under 40 g/km.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Batteriet på 13 kWh tillater helelektrisk kjøring i inntil 55 km (WLTP), og kan lades enten fra en veggmontert ladeboks hjemme, eller under kjøring med regenerering av bremseenergi og bruk av bensinmotoren. Tankvolumet er 50 liter, noe som gir en samlet rekkevidde på 850 km – hvilket gjør SUPERB iV perfekt for både hverdagslige gjøremål hvor du i stor grad kan kjøre kun på strøm, og for langkjøringer hvor man er avhengig av lavt forbruk og lang rekkevidde.  

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Høyvoltsbatteriet er plassert under bilen, foran bakakselen. Likevel har SUPERB iV imponerende bagasjeromsvolum med hele 510 liter som stasjonsvogn.

ŠKODA SUPERB iV blir tilgjengelig i modellutvalget du kjenner igjen fra vanlig SUPERB: Ambition, Style, L&K, samt SportLine. Innstegsmodellen Ambition, får en startpris på 399.900. Da er blant annet ni kollisjonsputer, prediktiv cruisekontroll, Amundsen navigasjon og Matrix LED hovedlys standardutstyr.

I tro ŠKODA-ånd ønsker man å tilby kundene god plass, smarte løsninger og mye utstyr.  Med nye SUPERB iV blir mye bil for pengene tatt til nye høyder.

Allerede fra 1. august, kan du bestille ŠKODA SUPERB iV hos din lokale forhandler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.