MUSIKKANMELDELSE: Terningkast 6 for Hjerteslag – Nattseileren (album)

edda

Hjerteslag er punkere som spiller pop, eller popere som spiller punk. Bandet har sine røtter i Bergen, men har siden 2013 etablert seg som et rockeband for hele landet. 9. november er de ute med albumet «Nattseileren» og Bodøposten.no har hørt på sangene allerede.

«Nattseileren» er fortellingen om ulike skjebner som alle ønsker å bryte med det typisk norske fengselet de er en del av. Det er en plate i opposisjon. Den har et nyromantisk språk i et velprodusert poprock-landskap, fylt av gode refrenger og dystopiske verselinjer. Nattseileren er en ærlig og ikke-pompøs plate som er blottet for abstrakt svada og svevende tilfeldigheter.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Tittellåta «Nattseileren» er ikke uventet en sterk låt som de fleste vil like. Godt produsert og god tekst. Låta «Det Raymond Sa» er også bra produsert og har dessuten en sterk tekst.

Neste låt på albumet er «Sang 31» og den overrasker med et imponerende lydbilde. Nok en meget bra produsert låt som gir deg lyst til å sette opp volumet. Låten «Nordavind» ligner en ganske bra og røff hitlåt, og nok en gang imponerer Bergens-bandet.

Les også:  MUSIKK: Ine Hoem og Edvard Hoem klar med julelåten "Barnas julesong"

Balladen «Farvel Til Musikken» var en behagelig pause og gikk fort forbi, noe som tyder på at den var god. Så smeller «Bergensk Rulett» til som er nok en god låt. «Byen Er Ond» er den mest punkete av låtene på albumet og har et interessant og rått lydbilde.

Så kommer poplåten «Skyggesiden» og gjør albumet litt lysere igjen, selv om teksten er dyster. Også denne låten høres ut som en hitlåt. Albumet avsluttes med «Siste Reis» som er min personlige favoritt, men ikke en hitlåt.

Les også:  Slik blir "Kvelden før kvelden" på NRK

Alt i alt blir det terningkast 6 for albumet Hjerteslag – Nattseileren. Det er med andre ord bare å løpe og kjøpe når albumet slippes!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.