MUSIKK: Vamp slipper låta «Når morgendagen komme»

hes

I 2021 fyller Vamp tretti år som band. De setter an tonen for jubileumsåret med å slippe den nydelige singelen «Når morgendagen komme».

Da Øyvind Staveland kom over et dikt av den amerikanske lyrikeren David Romano, ble han så grepet av innholdet at han endte opp med å lage en gjendiktning av teksten.

Deretter satte han seg ned med gitaren og skrev en enkel og vakker melodi. Resultatet er en sang som snor seg stillferdig inn i sjelen. Dette er en låt det gjør godt å lytte til.

Les også:  André Borgen slipper låta "Home Rock"

Et viktig særtrekk med Vamp er den store spennvidden i uttrykket. De kan være ramsalte rockere, men har heller aldri vært redde for det melankolske. De kan synge om store spørsmål, men uten store fakter. Denne sangen er både tidløs og moderne, personlig og universell, ja, rett og slett dypt menneskelig. 

Utgangspunktet for teksten er adskillelse og tap, men sangen oppfordrer til ikke å synke ned i savnet og sorgen, men heller fokusere på det man fikk til sammen, på de gode tingene som har vært.

Les også:  Small Boy slipper debut-EPen "Wail"
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.