MUSIKK: Mokri ute med låta «I Dream the World»

sheep

Tre år har gått siden Mokri slapp debutalbumet «TOTAL LOVE». Tre år med stadig nye lyttere som har bitt seg merke i bandet, og tre år med videreutvikling av det etter hvert sterkt gjenkjennelige soundet – bearbeidet på scenen og inn i studio.

Et sted på veien ble vokalist Christine Marvel Engebretsen et fast medlem etter å ha bidratt både live og i studio i en årrekke. En helt naturlig utvikling om du har hatt æren av å oppleve bandet live. De instrumentelle partiene og det eksperimentelle lydlandskapet er fortsatt tilstede – og enda mer massive enn før, men vokalen har fått rom til å påvirke helheten på andrealbumet. Noe som har ført til en imponerende rekke psykedeliske støyrock-låter som blender seg elegant inn med de store, dronete synthene og de mer eksperimentelle sidene av lydbildet.

Les også:  MUSIKK: Madrugada ute med låta "Nobody Loves You Like I Do"

«I Dream the World» er en av disse psykedeliske rockelåtene fra albumet bygget som en mer tradisjonell rockelåt enn mange tidligere Mokri-låter – samtidig som det utvilsomt er Mokri. Med Engebretsen kraftige vokal som ledestjerne på toppen av bandets komplekse instrumentering. Låten er velkjent fra de siste årenes konserter, også på grunn av Engebretsen ritualistiske tilstedeværelse på scenen. Mokri kommer definitivt til å fortsette å gjøre ting på sin egen måte, og forbli forfriskende vanskelige å kategorisere.

Les også:  Aschehougprisen til Karin Haugane

«I Dream the World» sparker i gang veien mot andrealbumet «Heart Change» som kommer i november med et fargesprakende fyrverkeri!

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.