MUSIKK: Matilda ute med låta «Her Too»

Sony.

Melodien til splitter nye «Her Too» skrev Matilda i samarbeid med Dagny og Magnus Bertelsen, og teksten med Dagny. Magnus og Matilda samarbeidet om produksjon.

De tre har skrevet poplåter sammen før, og denne gangen ville de få utløp for sine litt særere sider. Særlig med teksten gikk de annerledes til verks, og dypere inn i seg selv, enn de pleier.

– Noen ganger må man være hverandres hobbypsykologer hvis man skal finne noe ekte å skrive om. På et tidspunkt var det mer som en episode av Dr Phil enn en skrive-session, sier Matilda.

Les også:  Karsten og Tete blir med Adelina i «P3morgen»

Resultatet er en låt om hvor vanskelig det kan være å gå videre, og hvordan man da kan ende opp med å drive rovdrift på både eget og andres hjerter og følelser. Det er nemlig ikke alltid lett å slippe taket, selv når det er noe man selv har valgt og ønsker å gjøre. Selv når man har funnet en ny.

Les også:  Dark Times ute med samlealbumet "No Hope / The Early EPs"

Å skrive låter som betyr noe for den som lytter er drivkraft for Matilda, og jobb og fritid blir liksom ett. Det har for eksempel ikke vært stort behov for solfaktor, siden hun har tilbragt mesteparten av sommeren i studio.

Nå skal hun ta noen dagers pause, riste av seg flyskammen (en del av disse studioene ligger et godt stykke unna basen i Oslo) og kanskje også pusse opp kjøkkenet. Men bare kanskje, for fronter, benkeplater og hvitevarer er ikke på langt nær like spennende som å skape, og slippe, ny musikk.

Les også:  Slik blir 17. mai-feiringen på TV 2

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.