MUSIKK: Karin Ann ute med låta «babyboy»

hes

The New York Times, MTV og den tyske avisen Bild er blant mediene som har fått øynene opp for Karin Ann etter at hun slapp sin første engelskspråklige singel i 2020. Nå er hun klar med den samfunnskritiske låta «babyboy».

Låten er produsert av Tomi Popovič og Youngbluds egen produsent, Matt Schwartz. 

Karin Ann har engasjert seg i temaer som minoritetsrettigheter og har etablert seg som en ny, viktig stemme i LGBT-miljøet i hjemlandet Slovakia.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Teksten skildrer en mann (babyboy), som representerer samfunnet vårt, og en ung kvinne, som representerer unge mennesker i verden som prøver å gjøre en forandring, som prøver å få en diskusjon. Hun er misfornøyd med flertallets hykleri, intoleransen og misbruket av minoriteters rettigheter, forteller hun.

– Som ungdom i det 21. århundre har jeg vært i stand til å observere verden på en måte som ingen generasjon før. Med internett, media og alle de sosiale medier som fulgte med har dagens unge i stand til å se verden veldig globalt. Vi er i stand til å åpne samtaler om verdens urettferdigheter.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Gjennom dette prøver jeg å si at unge mennesker ikke vil overholde normene og kravene i dette samfunnet – bare fordi noen kom opp med dem for hundre år siden. Samfunnet vårt utvikler seg, noe som naturlig gir et behov for endring i det som er normalt. For eksempel når det gjelder kjønn, seksuell legning eller rase, fortsetter hun.

– Selv om det kan virke som at sangen handler om et forhold, er det samfunnet som spiller hovedrollen her. Via «babyboy» håper jeg å kunne snakke til alle de unge som føler seg stemmeløse og undertrykte.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Jeg håper denne sangen, og den kommende musikkvideoen kan bidra til flere åpne samtaler og fremdrift av likestillingen, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.