MUSIKK: Jan Eggum ute med albumet «Hold ut, hold på»

hes

Når nasjonalskalden Jan Eggum fyller 70 år, er det klart det skal feires. Og selv kan han ikke tenke seg en bedre måte å markere dette på, enn ved å slippe det som blir hans 24. album, «Hold ut, hold på».

– Jeg har til enhver tid mellom 20 og 50 sanger jeg arbeider med. Det kan det fort bli plate av, og vi har plukket ut de 10 beste av dem. Jeg holder ut, jeg holder på, forteller Eggum.

Det nye albumet, som slippes på Eggums eget plateselskap 12. november, er produsert av Geir Luedy.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

– Jeg ble så glad da Geir Luedy ville produsere mitt nye album. Jeg jobbet med ham på President i 2002, og det det er det albumet jeg er aller mest fornøyd med i min egen katalog. Etter Trygve Thue, er han den produsenten jeg har stolt mest på, forteller Eggum.

Ved hjelp av Leif Johansen i Stable studio i Oslo og noen av landets beste musikere og korister har «Hold ut, hold på» blitt et spennende album med stort spekter.

Les også:  Julestemning: 6 av 10 nordlendinger må ha musikk

Eggumfansen finner heldigvis flere urolige og romantiske kjærlighetslåter, som «Glad i», «Endelig», «Normalt er best». «Fortjent» er en hyllest til sliterne som nå har fri i Syden og «Alt på deg» er en innrømmelse til gammelkjæresten. «Få» beskriver ham som unntakene som ikke bekrefter regelen.

Eggums evne til å fortelle historier i låtene sine, kommer ekstra godt frem i «Helt inn», om hun som aldri kunne si ja og «Der kan eg se», om hun som liker andres fiasko.

Les også:  MUSIKK: Gåte slipper låta "Førnesbrunen"

Ikke minst er dette en svært personlig plate, som tar for seg om den første forelskelsen i «For første gang», Eggums liv på åttitallet «Der kan eg se», og det nydelige tilbakeskuende tittelsporet, som også er første single fra plata, «Hold ut, hold på».

Eggums 70-årsdag feires med egne festkonserter i Grieghallen i Bergen 3. desember og Sentrum Scene i Oslo 8. desember. Her stiller Eggum med fullt band, et stjernelag med gjester og mere til!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.