MUSIKK: Hanne Boel ute med albumet «Between Dark & Daylight»

grappa

Den danske legendens nye album, «Between Dark & Daylight», er endelig her! Hanne Boel er… tilbake?? Vel, nei, hun var jo aldri borte!

På Between «Dark & Dayligh»t har Danmarks største soul-sanger vendt tilbake til røttene. For Hanne er ikke dette nye albumet et forsøk på å gjenopplive det gamle, men heller en mulighet til å oppdage og bygge videre på tidligere erfaringer fra en karriere som har solgt mer en 2,5 millioner plater.

Det hele begynte med en bunke låter som lå bortgjemt i en skuff, og var nærmest uhørt av noen andre en Hanne selv. Men da hun fikk hjelp av Jacob Funch til å bringe dem tilbake til live, begynte ting å bevege seg. Det var en frigjørende opplevelse for henne.

Les også:  The National ute med albumet "Laugh Track"

– Det var en lang prosess, helt fri for forhastede beslutninger, samtidig som vi holdt døren oppe for kreativiteten hele veien, forteller Hanne.

– Meningen bak noen av tekstene er nok umiddelbart åpenbare, mens andre tekster kan få ny mening når jeg synger dem nå med livet jeg har levd – ikke bare som sanger, men også som et menneske. Det er spennende å bli utfordret av tekster på denne måten.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

Flere av sangene er basert på døgnets mørke timer, når det usagte og undertrykkede kommer fram. Når følelsene tar over og sansene er i høygir. De handler om dualismen mellom natt og dag, lys og mørke. Men de handler også om tid, alder, aksept, tillit og anger, samt kjærligheten som finner veien gjennom livets sprekker hvor alt kan gro.

«Between Dark & Daylight» inneholder nye sanger skrevet av Hanne selv, i tillegg til andre sanger som er skrevet i samarbeid med Jacob Bellens, Anders SG og Emil Falk. Dette er Hanne Boel anno 2020 i et dekonstruert univers, og i en hybrid av musikalske retninger hvorav hun føler seg hjemme i samtlige.

Les også:  Bjella slipper albumet "Nysetmåne"

– Tiden har gått, og jeg har blitt eldre. Men jeg har også blitt langt mer åpensinnet enn jeg noen gang har vært, sier hun.

– Jeg ventet på en gnist av inspirasjon til å uttrykke meg selv, istedet for å se på det som kom til meg naturlig og konstant. Det var utfordrende å få jobbet med egne låter, for ikke å snakke om tekstene. Men det har også vært tilfredsstillende å tillate at denne prosessen skjer i sitt eget tempo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.