MUSIKK: Gåte – Tonen

gåte

Frontfigur Gunnhild Sundli beskriver «Tonen» som en ballade, og én av de mest nedpå låtene på det kommende albumet Svevn – til forskjell fra de mer bombastiske singlene «Kom no Disjka» og «Bannlyst».

– «Tonen» handlar eigentleg om det som ligg, latent og ibuande, i sjeler. Liv og lære som har i seg rike arvemine og, som samstundes, higar vidare i tradisjonsarv og atterføding av utøvande eigenskaper. Den som er gripen av musikk kjenner det å spela og synge som eit naudsynt kall liksom kjærleiken berre kan få uttrykk i beundring og elsk, sier folkemusikk-guru Knut Buen.

Les også:  Ny undersøkelse: 1 av 3 unge bryr seg ikke om ulovlig strømming

Han har skrevet teksten på det som er Gåte sin tredje singel fra det kommende albumet Svevn som er ute 2. november.

– Å evne noko i kunst er, på mange måtar, å kunne handle like mykje ut frå fantasi og draumeliv som ut frå medveten lærdom. Løyndomane og gåtene fødest på nytt som vårane i kvart einaste år, og om noko nytt kjem til, så har det likevel i seg historien, som evulosjonen tilseier, forteller Buen om singelen.

Les også:  Disse åtte kjendisene deltar i Velodromen Kjendis på TV 2

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.