MUSIKK: Follow That Dream ute med låta «Betty»

drabant

30 år etter at de ble oppløst, slipper Follow That Dream sine to utgivelser i nytt fysisk opplag. Første hint av hvordan dette låter kan du høre allerede nå!

«Betty» er nemlig ute digitalt, og dette markerer at du snart også kan nyte vellyden av EP’en «Fishing for Success» (1987) samt albumet «Follow That Dream» (1988) nøyaktig slik du ønsker; på plate eller strømmetjeneste. Dette skjer 30. august. Men det er mer!

6. september står de på John Dee i Oslo, som er en ekstremt sjelden mulighet til å oppleve dette legendariske Oslo-bandet live. Det har ikke vært mulig siden 1989, og dette skjer bare for én kveld.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Follow That Dreams energiske og melodiske postpunk hentet inspirasjon fra begge side av Atlanterhavet, og ga dem ry som et av våre aller mest lovende rockeband på siste halvdel av åttitallet. På scenen leverte de intense og underholdende konserter, og var i tillegg kjent for sine overraskende coverversjoner av band som ABBA og a-ha.

Bandet består av vokalist og gitarist Harald Henmo, som senere ledet husbandet Gass i Bård og Haralds «Åpen Post» på NRK. Bassist Aslak Dørum har siden 1993 spilt og skrevet låter i DumDum Boys. Gitarist Ronny Myhrvold har spilt i bandet Kvikk Lynsj, og jobber i dag for Tyrilistiftelsen. Trommeslager Espen Omdahl jobber i NRK P13, hvor han siden 2014 har laget radioprogrammet «Transmission – lyden av åttitallet».

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Av de to platene som nå slås sammen til én dobbel vinylutgivelse, har EP’en «Fishing For Success» begge beina solid plantet i det tidlige åttitallets postpunk-estetikk, mens LP’en «Follow That Dream» har en åpnere og større lyd og et mer variert uttrykk – og byr på en av de sterkeste åpningsrekkene av låter på noe norsk åtittallsalbum.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.