MUSIKK: Delish ute med låta «Talk»

sheep

”Talk” er det vakre førstemøtet vi får med debut-EPen «The Dip» fra Delish. En hjemsøkende og myk alternativ popsingel fra den forhenværende duoen – nå trio, som nikker like mye mot stemninger fra Twin Peaks som den gjør mot beslektet samtidspop som Jenny Hval eller Lost Girls – men med et distinkt og klart eget lydbilde.

Myke elektroniske lyder og rytmer som nesten flyter under de trollbindende vokalharmoniene til Natali Abrahamsen Garner. Satt sammen til et drømmende, hypnotisk og mystisk verk – mørkt, ømt og helende. Selv om den kommende EP-en på mange måter er et svært sammenvevd stykke musikk så står «Talk» vanvittig godt på egne bein, samtidig som den hinter mot hva vi har i vente – og trioens kunstneriske visjon og deres imponerende teft for pop-melodier som burde gå rett hjem hos et bredt publikum.

Delish er like mye et kunstprosjekt som det er en alternativ pop-trio. Med et fokus som ligger på mye mer enn det rent musikalske, men også i svært stor grad på det visuelle – noe som har ført til at bandets fremførelser bikker mot performance og teater. Etter at den daværende duoen slapp singelen «Eden» (Earthly Habit) i 2018, ble Garner og makker Johan Lindvall booket til by:Larm i 2019.

I tiden etter dette ble besetningen utvidet med Magnus Skavhaug Nergaard under arbeidet med den kommende utgivelsen. Samlet sett har trioen en imponerende CV på den norske alternative og eksperimentelle musikkscenen – inkludert deltakelse på det kommende albumet til Jenny Hval, samarbeid med Susanna Wallumrød’s The Brotherhood of Our Lady, Andreas Røysum Ensemble, Johan Lindvalls egen trio, for å nevne noen ytterst få eksempler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.