MUSIKK: Bjølsen Valsemølle ute med albumet «Sanger om kjærlighet»

grappa

Bjølsen Valsemølle har sluppet sitt niende studioalbum «Sanger om kjærlighet», en plate fullspekket av vakre melodier og politisk brodd.

Det er snart 45 år siden Trond Ingebretsen etablerte Bjølsen Valsemølle, og bandet har i sin tid preget norsk musikkhistorie med perler som «Vålerenga Kjerke», «Vaterlands Bru» og «Soria Moria». Nå er Ingebretsen, sammen med Leif Ottesen, Lars Aas Hansen, Endre Christiansen og Even Finsrud klare med det splitter nye albumet «Sanger om kjærlighet» som er ute på Grappa Musikkforlag nå.

Bjølsen Valsemølle er her, som alltid, et band som opererer innenfor den politiske musikktradisjonen. På «Horseid» synger Ingebretsen om varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. «Der land snakker til himmel’n» handler om stengte landegrenser, og sender sammen med «Kjenne på hat» et par stikk mot Sylvi Listhaug. Men dette er også et album med sanger om kjærlighet.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Hold it Boy"

– «Skinnende elva» er en positiv hilsen og hyllest til hva Oslo har blitt, blant annet takket være bystyreleder Raymond Johansen og ordfører Marianne Borgen . «En fremmed» er en sang til de vanlige menneskene langs veiene i Amerika som inspirerte meg da jeg var på sykkeltur der, og tittelsporet har en solidaritetstanke i bånn. Der forteller jeg om en fyr som holder fast på trua, og bare nekter å gi opp, forteller Ingebretsen.

Les også:  MUSIKK: Bel Canto ute med låta "Grass Mint Crisp"

Bakgrunnen for albumets tittel stammer fra en A-magasinet-forside Ingebretsen så i 2015, med et bilde av da 18 år gamle Ronahi Avsin som var med på å kaste ut IS av Kobani i Syria. Artikkelen handler om at likestilling og krig er like viktig for Avsin som er soldat i YPJ.

– Jeg syntes det var så sterkt å lese om henne. Det er noe med det bildet, og at hun holder den blomsten samtidig som hun har et gevær på ryggen. Når jeg tenker på «Sanger om kjærlighet» følte jeg at hun i det bildet traff en nerve.

Les også:  Hvordan få Hulu i Norge

Albumet har fått en nydelig produksjon av Lasse Hafreager.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.