Møtt datingveggen? Slik kommer du tilbake på hesten etter motgang

iphone

I møte med gjentatte utfordringer er det lett å bli lei dating. Sammen med den erfarne samlivsterapeuten Trine Huseby har datingappen happn tatt et dypdykk inn den vonde fasen, og laget en modell som kan få de datingtrøtte nordmenn tilbake på hesten.

Ifølge Huseby er dating i 2022 noe helt annet enn hva det en gang var. For i motsetning til å møtes naturlig på en arena, bli betatt og flørte, har dating med moderne teknologi blitt målrettet og effektiv, og med det mer overfladisk. 

Det fører til at potensielle kandidater blir vurdert fortløpende, ofte på syltynt grunnlag, og i stedet for å være følelsesmessig engasjert og aktiv, kan man bli passiv og vurderende.

– Det er også alltid en mulighet for at det dukker opp noen bedre, noe som gjør det vanskelig å slå seg til ro. I stedet for å være naturlig og ekte og bli kjent på ordentlig, kan man bli selvbevisst og opptatt av å gjøre inntrykk – og så stemmer ingenting følelsesmessig, sier Huseby.

Les også:  Topp 10: Hit reiser vi for å feire jul

Hun tror folk flest opplever å bli datingtrøtte av flere årsaker. Samlivsterapeuten tror mye skyldes at datingprosessen blir for målrettet og effektiv, og på bekostning av følelsesmessig engasjement.

– Man går glipp av en naturlig bli-kjent-prosess, man presterer og vurderer. Litt som å sitte i et tilsettingsutvalg med kontinuerlig tilstrømming av nye kandidater; man blir overveldet og motløs, forklarer hun.

Modellen Huseby har utviklet sammen med den franske appen er delt inn i tre faser. Målet er å gi de som har møtt datingveggen et nytt tankesett og en ny tilnærming til dating. I den første fasen skal man jobbe med å erkjenne nederlaget, få bedre selvfølelse og være tro mot seg selv. I fase to handler det mer om å gjøre noe nytt og bryte mønster.

Les også:  7 tips for et vinterklart hus

– Forny deg! Ta et oppgjør med deg selv, ta grep og legg om stilen. Målet er at du klarer å vise deg selv på ditt beste. Kom deg ut – vær i bevegelse, snakk og lytt, smil og le, og vær følelsesmessig engasjert. Bruk også tid på å lære deg spillet. Det er ikke lett å forstå, men generell sosial kompetanse er et fortrinn når man dater, tipser Huseby og henviser til modellen og målet i siste fase som er komme i Crush-modus.

– I jakten på «den rette» kan man bli for streng, sær og kjapp. Det gjør at du kan gå glipp av eller overse noen du kunne crushet med. Legg listen lavt for å date, løft blikket, se nøye på alle du møter, si mer ja enn nei, vær trygg og god mot deg selv og de rundt deg og ikke la deg såre av noen som ikke kjenner deg.

Les også:  Høysesong for brann: Slik kan du sikre deg best mulig

– Hvor mye kan man jobbe med på egenhånd og når bør man søke hjelp?

– Hvis man får tak i essensen i modellen (se vedlagt), tenker nytt og bryter mønstre, kan det i seg selv gi nytt utfall. De fleste vil imidlertid ha god nytte av en wingman. Det kan være én venn eller vennegjengen, noen som har peiling og som tror på deg. Men har du har holdt på lenge og føler du har kjørt deg fast – ta en timeout og søk profesjonell hjelp, avslutter Huseby.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.