Mopedmafia i Bodø?

scooter bodø

På det sosiale mediet Jodel skrives det om en såkalt «mopedmafia», som tilsynelatende skal lage mye bråk rundt om i Bodø, Bodøposten.no tok seg derfor en tur rundt i byen for å finne ut hva mopedistene selv tenker om dette. Vi kommer over Rudi Ripnes, som ikke kjenner seg igjen i kritikken.

Mopedister omtales som en «mopedmafia», og kjører rundt i byen og lager leven og støy, kjenner du deg igjen i det?

– Nei, jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt. Jeg tenker det at når man er mellom 16 og 18 bør man få lov til å kunne kjøre rundt i byen på lik linje som folk kjører bil.

Les også:  Bodø Energi: – Ingen grønn omstilling uten fjernvarme

Kan du forstå at det irriterer folk når dette skjer på kvelds- og nattid?

– Ja så klart, men jeg tror ikke folk kjører moped for å irritere folk, det er bare for moroen sin skyld. Jeg skjønner om det hadde vært en trailer som kjørte rundt, men en moped?

Ripnes forteller videre hvordan han selv utsettes for trafikkfarlige situasjoner, og at folk bør begynne å tenke seg mer om.

Les også:  Standup komiker fra Bodø: Kjerkol har sikkert plagiert avskjedstalen også!

– Ofte når jeg kjører til skolen eller bare skal en ta en tur til byen opplever jeg at biler øker farten å kjører forbi selv om det er en bil i et motgående felt, det gjør at jeg tror folk bør tenke seg om en gang eller to før de sier noe om mopedister.

Ripnes avslutter med å oppfordre folk til å være hensynsfulle i trafikken, og ikke gjøre noe som kan være trafikkfarlig.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

– Det er helt greit å kjøre forbi en moped, men gjør det når man vet det er forsvarlig, jeg tror ingen ønsker et menneskeliv på samvittigheten fordi man ikke kunne vente i et lite minutt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Vegard Henriksen

Vegard Henriksen er en samfunnsdebattant, samt formann i Bodø FpU.