Mistenkelig dødsfall i Vesterålen: Tre arrestert

politibil

Tre personer ble pågrepet onsdag og siktet etter straffelovens § 288 – for å ha hensatt noen i en hjelpeløs tilstand, etter at en ung kvinne på 19 år ble funnet død på en adresse på Sortland i Vesterålen. Den døde kvinnen var ikke bosatt på Sortland, men hadde bostedsadresse et annet sted i Vesterålen.

– De innledende undersøkelsene på åstedet gav politiet grunn til å mistenke at det ikke var et naturlig dødsfall, og etterforskning ble iverksatt for å avklare hva som kan ha skjedd, sier politiadvokat Kay Rønning-Nyvold.

Les også:  Nye tall: Dette frykter nordlendinger på ferie

To av de siktede ble i går kveld avhørt og deretter løslatt fra varetekt, mens den tredje personen fremdeles er i politiets varetekt. Det var denne personen som meldte fra om at kvinnen var livløs og som også skal ha vært til stede da kvinnen døde. Det er ikke besluttet hvorvidt vedkomne kommer til å bli framstilt for varetektsfengsling.

– Etterforskningen kommer til å fortsette de påfølgende dagene og hovedfokuset til politiet er å komme i kontakt med alle som kan ha informasjon om denne saken, samt sikring av spor slik at vi får et best mulig bilde av hva som kan ha skjedd, sier Kay Rønning-Nyvold.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Den døde kvinnen vil bli obdusert, men tidspunkt for obduksjon er ennå ikke bekreftet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.