Mildvær i februar gir ingen bekymring for Hafjell og Kvitfjell

Det har vært flotte dager i fjellet for vinterferiegjestene som har tatt turen til Hafjell Alpinsenter og Kvitfjell Alpinanlegg. På tross av at vinterferieukene har vært preget av påskestemning, er forholdene i bakken fantastiske.

Det har vært en periode nå med mildere temperaturer enn hva som er vanlig for februar i store deler av landet, men i alpinanleggene Hafjell og Kvitfjell er det fortsatt drømmeforhold og vinter.

– Grunnlaget for løypene blir lagt tidlig i sesongen, der blandingen av kunstsnø og natursnø gir en solid såle som tåler perioder med mildere vær. Det har vist seg den siste tiden, med så flotte snøforhold vi har nå kan ikke det milde været sies å være merkbart i løypene, forteller Tommy Viken, plassjef i Hafjell Alpinsenter.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Heller ikke i Kvitfjell Alpinanlegg har det milde været satt sine spor. Denne uken arrangeres det World Cup i utfor og suer-g Kvitfjell.

– Renndirektør for herrenes fartsrenn, Hannes Trinkl, har uttalt at forholdene er «just perfect» fra toppen av Kvitfjell og de tre kilometerne med løyper ned til Kvitfjells dalstasjon. Hele alpinanlegget har flotte forhold med topp snøkvalitet i alle løyper, forteller markedsansvarlig i Kvitfjell, Vibeke Fürst Holtmann.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

I år kommer påsken senere enn normalt og 2. påskedag, 22.april, vil være sesongslutt for begge anlegg. Det er ingen bekymring for at påskestemningen skal bli minst like god som den har vært de siste dagene. Det er produsert opp 20% mer snø enn tidligere sesonger, nettopp med tanke på den sene påsken. Det er fortsatt lenge igjen av sesongen og mildværet ser ut til å snu gjennom helgen med snøfall og minusgrader langt ned på gradestokken.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

– Vi ser frem til en påskeferie slik den skal være, med flotte snøforhold, sol som varmer, masse liv og aktiviteter for store og små, avslutter markedsansvarlig i Hafjell, Camilla Reinemo Fjellvang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.