Mattilsynet og pelsdyrsaken i Rogaland skal granskes

mattilsynet

Tilliten til Mattilsynet har blitt trukket tvil i forbindelse med tilsyn hos en pelsdyrbonde i Rogaland. Mattilsynet vil derfor bestille en ekstern gransking.

– De siste dagene har tilliten til Mattilsynet blitt trukket i tvil av stortingsrepresentanter, næringsorganisasjoner og media. Dette er en situasjon vi som tilsynsmyndighet ikke kan leve med, og derfor vil vi nå bestille en ekstern gransking, sier Karina Kaupang, fungerende administrerende direktør i Mattilsynet.

Karina Kaupang er til daglig direktør i avdeling mat i Mattilsynet, og vil fungere i stillingen som administrerende direktør inntil videre, etter at Harald Gjein fratrådte fredag 24. mai.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Dette er en alvorlig situasjon for Mattilsynet, og vi tar den på det største alvor. Vi kjenner ikke til lignende saker som den i Rogaland, men mistilliten som har fremkommet, gjør at vi ser det nødvendig med en ekstern gransking på utvalgte tilsynsområder, sier Kaupang.

– Vi jobber intenst med mandatet for granskingen, og vil komme tilbake med detaljer så raskt det lar seg gjøre, sier Kaupang.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Min førsteprioritet er å gjenreise tilliten vi er avhengige av, og vise at samfunnet fortsatt kan stole på at vi gjør en god jobb, sier Kaupang.

Mattilsynet har allerede startet egne undersøkelser om tilsynet hos en pelsdyrbonde i Rogaland i fjor sommer, for å frem alle fakta i saken. I tillegg settes det umiddelbart ned en undersøkelsesgruppe som skal kartlegge Mattilsynets bruk av dyrevernnemnder. Mattilsynet vil også gjennomgå egne retningslinjer for gjennomføring av tilsyn.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Mattilsynets inspektører utfører et viktig oppdrag på vegne av samfunnet, blant annet med å sikre trygg mat, og fremme god dyrevelferd og respekt for dyr. Befolkningen skal ha tillit til at vi gjør jobben vår på en ordentlig måte, og jeg vet at inspektørene våre står på hver eneste dag for å oppfylle oppdraget vårt på en så god måte som mulig, sier Kaupang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.