Mat og drikke ble billigere i mars

virke matpris

Tall fra SSB viser at prisene på mat og alkoholfri drikke gikk ned med 0,3 prosent fra februar til mars 2020. I samme periode holdt prisen på varer og tjenester seg stabil.

− Opptakten til påske har vært annerledes enn det pleier i år, også for dagligvarebransjen. Likevel ser vi at prisene på mat og alkoholfri drikke går ned fra februar til mars 2020, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Les også:  Parmaskinken har akkurat blitt sunnere og bedre

Matprisene følger vanligvis et fast mønster gjennom året. Prisene går vanligvis ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og justerer seg opp i andre perioder.

− Fokuset til butikkene har vært å sikre en trygg handel for både kunder og ansatte, der gode smitteverntiltak prioriteres høyt. Også i butikkene er det viktig at folk følger helsemyndighetenes råd om avstand til andre. I tillegg har det vært viktig å unngå hamstring. Selv om det derfor ikke har vært en tradisjonell priskrig, gjør konkurransen mellom kjedene at matvareprisene likevel gikk ned, avslutter Størksen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.