Marit Bjørgen til Reistadløpet 2022

reistadløpet

Lørdag 2. april 2022 stiller verdens mestvinnende vinterolympier på startstreken på Artillerisletta. Med 8 gull, 4 sølv og 5 bronse tilsammen i vinter-OL mellom 2002 og 2018 topper Marit Bjørgen (41) denne statistikken, og nå er hun altså klar for Reistadløpet 2022! 

Marit har signert ny kontrakt med Team Ragde Eiendom hvor hun har forpliktet seg til å gå fem løp i Visma Ski Classics kommende sesong. Og ett av disse er selvfølgelig Reistadløpet. I tillegg skal Marit gå fire av de andre store løpene – Jizerská 50, Marcialonga, Vasaloppet og Birken

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

– Marit, som ble nummer to i Vasaloppet i år, sier at seiersmulighetene sannsynligvis er større både i Marcialonga, Birkebeineren og Reistadløpet, og med en utfordrende trase og festesmurning under skiene blir nok Marit en av de aller, aller største favorittene til å vinne Reistadløpet kommende sesong. Så får vi se om hun tar Astrid Øyre Slinds løyperekord fra 2019 på 2.19.06,00, sier daglig leder i Reistadløpet Ivar Holand.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

– Med Marit Bjørgen på startstreken er vi sikre på at det er veldig, veldig mange som ønsker å stå i samme startfelt i fellesstarten på Reistadløpet 2022. Og de som ikke ønsker å gå selv er hjertelig velkommen til å heie frem både Marit og opp mot de 2.000 andre løperne neste år, avslutter Holand.

Reistadløpet i Bardu kommune i Troms ble arrangert første gang i 1958 og er et av Norges mest tradisjonsrike turrenn.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.