Marit Bjørgen stolt av å være med i ny langrennsbok

langrennsbok

Vinter-OL Pyeongchang nærmer seg, og det gjør en langrennsbok høyaktuell. I «Langrennsboka» får vi all OL- og VM-historie presentert med medaljeoversikter og ikke minst bilder fra de øyeblikkene vi husker best, og kanskje noen av de vi har glemt.

Den nye «Langrennsboka» tar for seg nasjonalsporten vår fra 60-tallet og frem til i dag. Her er eksklusive intervjuer med våre ski-helter om de største øyeblikkene, samt kapitler om kommersialiseringen av langløp og ødeleggende dopingavsløringer.

Journalist Rolf Arne Odiin tar oss tilbake til 60- og 70-tallet, med en avsløring om at Kong Olav hadde en påvirkning på langrennsledelsens uttak av Håkon Brusveen som reserve til langrenns-øvelsene i Squaw Valley-OL.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

Vi får også lese at miljøet i det norske langrennslandslaget på 90-tallet var åpent. Journalister var velkomne på rommet til både Bjørn og Vegard og de andre løperne. Ja, også på rommet til lege Kjell Eystein Røkke. Det virket ikke som om de hadde noe å skjule. Gerhard Helskog og TV 2 prøvde riktignok, med en dokumentar i serien Rikets tilstand, å avsløre det norske langrennseventyret som rent juks. Det endte med et journalistisk mageplask, og Helskog måtte legge seg fullstendig flat.

Les også:  Ni norske svømmere representerer Norge i EM

Simen Lønning tar så for seg årene fra 2010 og frem til i dag, og vi får høre om den store utvikling som skjer i håp om å lage et bedre TV-produkt, hvor man ser behovet for flere fellesstarter, samtidig som også sprint blir etablert for alvor i verdenscup og mesterskapssammenheng.

Når «Langrennsboka» utkommer er det med en stor tro på at norsk langrenn igjen skal reise seg og gi gode resultater i det kommende OL i Pyeongchang i Sør-Korea. De bygger opp rundt målet til Norges skiforbund om at vi skal være verdens beste skinasjon.

Les også:  Glimt feiret gull i Eliteserien 2023 på Aspmyra

I tillegg byr boka på eksklusive intervju med Marit Bjørgen og Petter Northug. Og som Marit Bjørgen selv sier: – Dette er en bok jeg er stolt av å være med i.

Alt i alt er boka et must for alle sportsinteresserte i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.