Mannen bak musikken i verdenssuksessen Frost tildeles ærespris

hes

Musikkforleggerprisen deler hvert år Årets Ærespris, og i år offentliggjøres vinneren i forkant av prisutdelingen som går av stabelen 29. mars.

Den høythengende utmerkelsen tildeles i år Frode Fjellheim, som har vært en sentral aktør innen formidling og revitalisering av den samiske kulturarven gjennom sitt eget virke som komponist, og i nært samarbeid med samiske artister – også fra det sørsamiske og umesamiske musikkfeltet.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

– I 2013 ble en hel verden eksponert for den samiske musikktradisjonen i Disneys filmunivers Frost. Fjellheim bidro med magiske lydlandskap i filmen. Hans enestående musikk, inspirert av samisk musikk og joik, har bidratt til økt oppmerksomhet og bevissthet rundt samisk musikk og kultur, skriver juryen i sin begrunnelse.

Fjellheim er kjent som komponist, musiker, produsent og musikkforlegger, og har hatt en karriere preget av høyt aktivitetsnivå og mangfoldige musikalske retninger siden 80-tallet. Fjellheim ble født i 1959 i Mosjøen, vokste opp i Karasjok og bor i dag i Trondheim.

Les også:  Bloggerne på TV 2: Fem nye profiler

Gjennom hele karrieren har han vandret fritt mellom sjangere som jazz, rock, klassisk, verdensmusikk og elektronika. Han har også vært en svært aktiv komponist og musiker for teaterscener, skrevet en lang rekke bestillingsverk, samt musikk for TV, dokumentarer, kortfilmer og kunstutstillinger. 

Musikkforleggerprisen finner sted i Kulturkirken Jakob 29. mars og arrangeres av Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag. Prisen hedrer norske musikkforlag og deres opphavere som er medlem i TONO, for deres arbeid og resultater i året som har gått. Prisen er den eneste av sitt slag i Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.