Mange vil bli prest

prest

75 personer har søkt om å få begynne på prestestudiet høsten 2020. Det viser tall fra Samordna opptak. De 75 har profesjonsstudium teologi som sitt førstevalg.

15. april var frist for å søke om plass på universitet og høgskoler, og tallene fra Samordna opptak viser at søkertallene i år er på nivå med toppåret 2018, og de er bedre enn 2019-tallene. Søkerne har søkt seg til profesjonsstudiet i teologi ved MF vitenskapelig høyskole, Teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo og VID vitenskapelige høgskole.

Les også:  Veteran arrangerer kurs i styrearbeid i Bodø

I 2018 hadde 75 personer profesjonsstudium teologi som førstevalg, i 2019 var det 74 og i 2020 var tallet igjen 75. Ser vi litt bakover i tiden, var det i perioden perioden fra 2014-2017 gjennomsnittlig 56 søkere per år. Sammenlignet med denne perioden er dagens nivå en oppgang på hele 35 prosent.

Gledelig utvikling
Aleksander Garmann Gullaksen leder rekrutteringsarbeidet i Kirkerådet, og han er veldig fornøyd med utviklingen.

– Dette er svært gledelige tall for oss! Det har vært målrettet arbeid for å få flere til å velge utdanning som leder til jobb i kirken, og vi har et godt og nært samarbeid med både studiesteder, fagforeninger og arbeidsgiverorganisasjonen KA. Dette er langsiktig arbeid, og vi har ikke løst rekrutteringsproblemene i kirken, men det er oppløftende å se gode tall være stabile over år.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Alternativ vei til prestetjenste
Tidligere i år ble også 17 personer godkjent i Evalueringsnemnda hos Kirkerådet. Dette er personer uten cand.theol.-grad, men som har kompetanse gjennom utdanning og erfaring som gjør at de kan søke jobb som prest i Den norske kirke etter godkjent veiledning og praksis.

I fjor ble 18 personer godkjent i nemnda, men i år skal det etter planen være behandling av nye søknader også i høst, så det kan gå mot rekord også i denne alternative veien til prestetjeneste.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.