Mange lar være å varsle om seksuell trakassering

kontor

– Man kunne tenke seg at tallene gikk ned etter den store metoo-bølgen i 2017. Men det kan man ikke se ut ifra tallene vi har sett på, sier en av forskerne bak Folkehelseinstituttets rapport om seksuell trakassering.

Metoo handlet om å fjerne tabuer knyttet til å si fra om seksuell trakassering. Men ifølge Patricia Sofia Jacobsen Jardim, seniorrådgiver i Folkehelseinstituttet (FHI), ser det ut til å være litt arbeid som gjenstår. 

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

– Veldig mange varsler ikke, for man har ikke tro på at det vil gjøre en faktisk forskjell. Det er skikkelig synd.

– Det vi ser, er at seksuell trakassering fortsatt er ganske utbredt. Og at det begynner tidlig, så tidlig som i ungdomsskolealder, sier hun.

Jardim er en av forfatterne bak FHIs rapport «Omfang av seksuell trakassering i Norge» som kom i juni i år. Her har de satt seg fore å (få oversikt over) vise omfanget av seksuell trakassering i Norge på tvers av alder, yrke og kjønn.

Les også:  Nye tall: Dette frykter nordlendinger på ferie

–  Det at det begynner så tidlig var det som overrasket meg mest i arbeidet. Da kan man jo legge til at vi samtidig ikke vet noe om hvor utsatte de som er enda yngre er. Ulike etiske retningslinjer gjør at vi ikke har oversikt over dem som er under 13. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.