M/S Gamle Helgeland får 630.000 kulturminnekroner

gamle helgeland

Passasjerfartøyet M/S Gamle Helgeland har fått tilsagn på 630.000 kroner fra Kulturminnefondet til flere tiltak for å bevare fartøyet.

Gamle Helgeland har vært ute av drift siden 2015, men stiftelsen Gamle Helgeland har som mål at fartøyet igjen skal settes inn i fart i løpet av 2019. Fartøyet skal da tilby turer, overnatting og brukes som serveringssted på festivaler og andre arrangement.

Les også:  Video: – Fauske kommune er redd sin egen barneverntjeneste

– Vi ser at framtidig bruk av kulturminnet er avgjørende for bevaring. Aktivitetet som genererer næring gir muligheter for å holde kulturminnet i stand også i framtida, sier Simen Bjørgen, direktør i Kulturminnefondet.

Passasjerfartøyet ble bygget ved AS Stord i 1954, men har nå tilhørighet til Alstahaug i Nordland. Kulturminnefondet ser positivt på at stiftelsen Gamle Helgeland ønsker å sette i stand fartøyet og at det skal benyttes til å vise fartøyets rolle for bosetting og næringsliv langs Helgelandskysten, gjennom å være allmenn tilgjengelig. Tilskuddet gis til utskifting av stål, avløp, sentralvarme og hydraulikk, samt overhalinger av pumper, brannventiler og elektrisk utstyr.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.