Løser ladefloke i Nord-Norge i sommer

Arctic Race of Norway

De mobile ladestasjonene som kraftselskapene i Hålogaland, Lofoten, Vesterålen og Ofoten fikk produsert til Arctic Race of Norway i fjor, kommer godt med når nordmenn skal feriere i Nord-Norge i sommer.

Da Arctic Race of Norway i 2019 bestemte seg for å bli verdens første sykkelritt som kun bruker elbiler, ble det tidlig klart at mangel på ladestasjoner i Nord-Norge ville bli en utfordring.

Løsningen ble et samarbeid med kraftselskapene Nordkraft, Lofotkraft, Hålogaland Kraft, Vesterålskraft og Trollfjord Kraft. Kraftselskapene gikk sammen om å finansiere og legge til rette for tre mobile ladestasjoner som ble brukt under sykkelrittet. I sommer skal ladestasjonene gjennom et samarbeid med NAF (Norges Automobilforbund) og DNT (Den norske turistforening) settes ut der folk skal ferdes, slik at flere kan bruke elbiler når de skal utforske regionen.

Les også:  Oppgraderer Steigentunnelen

– Vi i Arctic Race of Norway er glade for å kunne være med på å utvikle en flyttbar løsning som blant annet kan bidra til mer bærekraftig reiseliv i Nord-Norge. Nå håper vi at enda flere bruker elbil for å komme seg ut til populære reisemål, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdahl i Arctic Race of Norway.

En fersk undersøkelse fra Norstat viser at 8 av 10 nordmenn som skal feriere i Norge i sommer, skal bruke bilen. NAF og DNT har utarbeidet felles anbefalte turforslag i hele landet, til inspirasjon og nytte for alle som skal ut norgesferie. De to organisasjonene ønsker at så mange som mulig skal bruke elbil, men 15 prosent mener mangel på ladestasjoner kan bli en utfordring. Da kommer de mobile laderne godt med.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringa med "luftpenger" til landbruket

– Det er en utfordring med for få ladestasjoner mange steder i Nord-Norge. Derfor vil vi, i samarbeid med de fem lokale kraftselskapene og sykkelrittet Arctic Race of Norway, utplassere de tre mobile ladestasjonene på populære turdestinasjoner, sier administrerende direktør Stig Skjøstad i NAF.

Også generalsekretær Dag Terje Solvang i DNT er fornøyd med de mobile ladestasjonene fra Arctic Race of Norway.

– Når lademulighetene er mer tilgjengelig for folk senkes terskelen for å komme seg ut på tur, så dette er vi glade for. Vi håper at flere følger i sporene til Arctic Race of Norway, sier Dag Terje Solvang.

Eventyreren Cecilie Skog som er kjent for sine mange ekspedisjoner til Mount Everest, Nordpolen og Sydpolen, er en av mange som skal på elbilferie. Hun skal ha små barn med i bilen og er derfor usikker på om hun rekker helt frem til Nord-Norge i år, men har mange gode erfaringer fra turer i landsdelen.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– Jeg elsker å reise rundt i Nord-Norge. Jeg har syklet mye rundt, og hatt mange fine toppturer. De fineste klatreturene har jeg hatt i Nord-Norge. Nå kjører jeg på ferie med elbil, og med flere elbilladere blir det enklere å komme ut og frem dit man skal, sier Skog.

Senere i uka vil det bli klart hvor de tre ladestasjonen blir utplassert i sommer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.