Lil Halima og TØFL fikk låtskriverstipend

nopa

Lil Halima og TØFL ble overrasket med 25.000 kroner hver under by:Larm. Lillian Halima Anderssen fra Bardu ble overrasket med det andre NOPA-stipendet like før hun skulle spille sin aller første Rockefeller-konsert i Oslo på fredag.

Hennes debut-EP, love songs for bad lovers, har allerede skaffet henne en spellemannsnominasjon og flere festivalbookinger.

Ikke lenge etter fikk Stavanger-bandet TØFL det aller siste NOPA-stipendet. Stipendet ble delt ut av juryleder Inge Bremnes under TØFLs konsert på John Dee. TØFL har høstet god kritikk i alt fra Gaffa til Klassekampen, og har hatt tre låter listet på P3 allerede. De fikk det tredje og siste NOPA-stipendet på by:Larm.

Les også:  Megadeath slipper albumet "The Sick, The Dying... And The Dead!"

brenn. fikk det første NOPA-stipendet, som ble delt ut i Kulturkirken Jakob på torsdag.

NOPA-stipendet ble delt ut sjette året på rad på by:Larm-festivalen, og er ment som et arbeidsstipend. Blant tidligere vinnere av NOPA-stipendet finner vi suksesser som Aurora og Dagny.

– NOPA-stipendet er en måte å løfte frem de låtskriverne vi tror kommer til å prege musikklivet fremover, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA, foreningen for komponister og tekstforfattere.

Les også:  Jarle Bernhoft ny mentor i «The Voice»

I juryen som har plukket ut årets vinnere finner vi Inge Bremnes, Mikhael Paskalev, Hanne Kolstø og Stine Andreassen.

– Nivået på norsk musikk om dagen er skyhøyt. Det har vært utfordrende, men også skikkelig gøy å finne ut ikke bare hvem som fortjener stipend mest, men også hvem som kan få mest bruk for det. Vi i juryen synes vi har kommet fram til en spennende og variert liste med låtskrivere og band som vi tror kan gjøre det bra fremover, sier Inge Bremnes, juryleder.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.