LESERINNLEGG: Vi trenger strengere regler for fremmedkulturell familiegjenforening

islam

Demokratene har lenge påpekt og sett behovet og vi vil ha en strengere lovgivning når det gjelder fremmedkulturell familiegjenforening – ovenfor personer som har fått innvilget oppholdstillatelse i Norge.

Av Vidar Kleppe, politisk nestleder for Demokratene.

Et krav må være at ekteskapet også må kunne anerkjennes av en norsk rett og ekteskapet skal være inngått helt frivillig etter partenes eget ønske. Tvangsekteskap og trusler som er utbrett kan og må aldri i fremmedkulturell familiegjenforeningsaker godtas – og gi opphold i Norge.

Les også:  - Fylkesveibløff!

Beskyttelsen i Norge skal derfor heller ikke medføre automatisk familiegjenforening når personer som søker familiegjenforening har annen familie som lever i et annet land enn Norge.

Fremmedkulturell familiegjenforening medfører dessverre at svært mange personer sett i et norsk perspektiv kan komme til Norge.

Det er også et faktum at polygami er et stort problem i islamsk kultur og tradisjon – og dette må ikke få vokse å gro i Norge. Nok er nok!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.