LESERINNLEGG: Sykepleiernes dag må feires!

sv

Jeg er oppvokst med en mor som var sykepleier. Hun sto i yrket hele sin yrkesaktive karriere og så frem til å nyte pensjonisttilværelsen. Men kroppen er utslitt. Tunge løft både fysisk og psykisk gjennom 50 år tar på for et menneske.

Av: Jitse Buitink, Fungerende leder, Nordland SV.

Men hun er et supermenneske med kvaliteter som verden trenger. En fellesnevner er omsorg. Sykepleierne våre har omsorg som yrker. Det er det mange andre yrker også som har.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Å vise omsorg i denne jetset-hypermobile hverdagen vi lever, er ikke lengre en selvfølge. For min mor var det en selvfølge, og det er det fortsatt.

Å være sykepleier er ikke bare et yrke. Man bærer andres sorger og bekymringer i hjertet, selv etter at kroppen ikke vil lengre.

Jeg synes vi skal hedre vår sykepleiere. Jeg har fått feiret litt med Gjertrud Krokå som er leder i Sykepleirerforbundet Nordland. Tiden ble brukt til å diskutere løsninger på utfordringene som står for dør.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Vi som politikere må drikke mere kaffe med fagfolk, og feire dem for den utrettelige jobben de gjør og har gjort.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.