LESERINNLEGG: Stopp bistanden til Kina!

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Norge ga 94,2 millioner kroner i bistand til Kina i 2018. Det er helt urimelig at Norge giru-hjelp til en av verdens største økonomier.

Av Christian Tybring-Gjedde, Utenrikspolitisk talsperson (FrP).

Kina har blitt en militær og teknologisk supermakt som stadig øker sin innflytelse på ulike kontinenter. Fremtidsplanene er svært ambisiøse, og det kinesiske infrastrukturprosjektet Belt and Road Initiative involverer mer enn seksti land og vil koste Kina enorme summer i årene som kommer.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Norske skattebetalere gir penger til prosjekter i verdens nest mektigste land, i en situasjon der norsk næringsliv er i krise som følge av korona-viruset. Covid-19-viruset har ført til at Norge nå er i en annen situasjon enn for bare få måneder siden. Dette må få konsekvenser for norsk bistandspolitikk.

Jeg har spurt utviklingsministeren om han vil fortsette å gi bistand til Kina slik situasjonen har utviklet seg. Dessverre er svaret fra regjeringen ja – de ønsker å fortsette å gi verdens nest største økonomi u-hjelp. FrPs syn er at korona-krisen har tydeliggjort viktigheten av mer realisme i bistandspolitikken.

Les også:  Glad for endelig beslutning på Helgeland

Det er beskrivende for norsk bistand når store summer utbetales til et land mange mener snart vil ta igjen USA som verdens største supermakt.

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.